Junker posle posete Zapadnom Balkanu: Nisam tražio od Srbije da bira između Rusije i EU

- Srbija mora da ima normalne odnose sa Rusijom i da ima najbolje moguće odnose s EU - rekao je Junker

  • 15

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je da tokom posete Zapadnom Balkanu nije tražio od Srbije da bira između Rusije i EU.

Ana Brnabić se sastala sa predsednikom Evropske komisije: Rešavanje bilateralnih pitanja kroz dijalog

- Srbija mora da ima normalne odnose sa Rusijom i da ima najbolje moguće odnose s EU - odgovorio je Junker na konstataciju novinara da Beograd ima veoma bliske veze sa Moskvom koja je prilično aktivna u regionu.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je prilikom nedavne posete Beogradu upozorio da se zahtevanjem od Srbije da bira između Rusije i EU čini ista greška kao u Ukrajini.

- Ne postoji bilo kakvo moguće poređenje između Srbije i Ukrajine, to je pod broj 1. Pod broj 2, ja sam kolegama u regionu objašnjavao da evropska izgradnja nije izgradnja usmerena protiv drugih, to je integracioni proces koji se tiče nas. Nisam tražio od Srba da biraju, zato što oni moraju da imaju normalne odnose sa Rusijom i da imaju najbolje moguće odnose s Evropskom unijom - kazao je Junker.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    3. mart 2018 | 19:03

    EU je sluga Americi. EU uvodi sankcije Rusiji po direktivi iz washingtona. Dole EU i Amerika. Zivrla rusija i svi srbi koji su protiv EU

  • Bs kv

    3. mart 2018 | 19:05

    Šta je, videli ste ruske rakete, čuli da će Putin braniti saveznike i sad ništa ne mora. Pepa bato!

  • ZORO

    3. mart 2018 | 21:16

    Ovo vise nema smisla kad citas ove komentare Putin samo sto nije likvidirao zapad.Jugonostalgicari mrznja nevodi nicemu.Kad se veliki tuku tesko malima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA