Šta je Vučić rekao o rekonstrukciji Vlade i poslednjem potezu Prištine

Novinare je interesovalo i zašto nije bio na Kopaonik biznis forumu i da li to ima veze sa nekim ljudima koji su tamo bili

  • 48

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je pitanje rekonsktrukcije vlade pitanje za premijerku Anu Brnabić, a on i SNS će joj reći svoj stav - ako bude tražila mišljenje stranke koju vodi.

Vučić u Bukureštu objasnio šta bi značilo kompromisno rešenje za Kosovo (FOTO)

- Nisam se time uopšte bavio, niti me to u ovom trenutku zanima. Bavim se važnijim problemima, koji se tiču vitalnih i najvažnijih interesa Srbije - rekao je predsednik novinarima u Bukureštu, koji su ga pitali ko će i da li će neko od ministara biti zamenjen.

- Što se tiče rekonstrukcije vlade, to pitajte Anu Brnabić, pitajte premijerku. Ako bude tražila mišljenje stranke koju vodim, stranka koju vodim i ja možemo da joj kažemo naše mišljenje - rekao je predsednik Srbije.

Novinare je interesovalo i zašto nije bio na Kopaonik biznis forumu i da li to ima veze sa nekim ljudima koji su tamo bili, na šta je Vučić rekao da prosto nije imao vremena da ode i da je on tog dana, kada je bilo najavljeno da će učestvovati na Forumu, bio u Mostaru na trilateralnom sastanku.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Nisam mogao da stignem. Kada? Da li sam oduševljen svima koji su na Kopaniku? Nisam, kao što mnogi od njih ne bi bili oduševljeni sa mnom, ali to nema veze s tim što nisam bio tamo. Bio sam u Mostaru - rekao je predsednik Srbije.

Na konstataciju da se u medijima pojavljuju spekulacije o navodnim hapšenjima funkcionera iz vlasti, opozicije, direktora javnih preduzeća, novinare je uputio na nadležne.

- Pitajte nadležne organe, tužioce i policiju, tužioce pre svega. Što se mene tiče, svi koji su pogazili zakon, koji su vršili krivična dela, neka za to odgovaraju. Da li će to biti za dan, 5, 10, 15 dana... to ja ne znam, morate njih da pitate - zaključio je predsednik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Bukureštu da će u ovom, ali i narednih meseci biti mnogo razgovora o Kosovu i Metohiji, te da se nada da to neće dovesti do dalje eskalacije i destabilizacije u odnosima, a na informaciju o tome da Priština i dalje odbija da formira Zajednicu srpskih opština reagovaće, kaže, kada sagleda stanje.

Foto: Twitter/@FedericaMog

Upitan za odluku prištinskih vlasti Vučić je, u izjavi novinarima, rekao da ne voli da žuri i juri sa izjavama, i da još nije čuo detaljne informacije o tome.

- Volim prvo da vidim o čemu se radi. Vidim da postoji nerazumevanje u javnosti o suštini Briselskog sporazuma. Doneću Briselski sporazum u danima pred nama i pročitati ga od A do Š, jer očigledno nije dovoljno da ga stavite na veb-straicu da svi mogu da vide, kako bi građani imali prilike da vide da je srž sporazuma ZSO - objasnio je on.

Izrazio je čuđenje da je doneta takva odluka i rekao da ne razume ako je doneta.

- Ostavite mi 24 sata da mogu da reagujem. Dozvolite da danas nisam mogao glavu da podignem od posla u Rumuniji. Ako je to tačno, ne znam kako bi moglo da bude bilo šta dobro, jer to znači da neko svojim odlukama uvodi u dodatnu destabilizaciju - poručio je Vučić.

Na dodatna pitanja šta će Srbija da učini, on je naglasio da ne može na takav način da razgovara, jer Srbija nije igračka.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Ne možemo da se igramo i dajemo izjave kako nam nešto padne na pamet i kako bi neko u Srbiji voleo da čuje. Moj posao kao predsednika je da ozbiljno i odgovorno sagledam stvari i onda pružim odgovor. Ako mislite da treba da se dopadnem naciji i kažem „sada ćemo mi nekom i opsujem“, da bi narod rekao „neka si im rekao“, to nije moj način i stil. To neki drugi neka se bave takvom politikom, kao što su besplatni prevoz, besplatni vrtići, svim mogućim besplatnim, pa smo na kraju videli kako su besplatno prošli - rekao je on.

Vučić je kazao da ne želi da daje neodgovorne izjave, već ozbiljno i u skladu sa interesima građana reaguje.

- Odgovor ćete dobiti kada budem sve proučio i sagledao sve posledice - najavio je on u odgovoru novinarima.

Dodao je da mora da prizna da ne razume tu odluku imajući u vidu činjenicu da je to obaveza Prištine potpisana pre tačno pet godina.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    8. mart 2018 | 20:21

    Vlada radi u interesu gradjana, donece najbolju odluku.

  • Stefan

    8. mart 2018 | 20:18

    Ko treba da se zameni neka bude zamenjen, sigurno je sa razlogom.

  • robinhude84

    8. mart 2018 | 21:40

    Premijerka treba da se bavi rekonstukcijom vlade!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA