Srpska lista da povuče podršku vladi na KiM i da je sruši: Vulinov scenario u slučaju da Priština ne formira ZSO

- Nek se ide na izbore, ako nisu u stanju da ispune nijednu jedinu reč - rekao je Vulin

  • 8

Ukoliko Priština nije u stanju da primeni dogovor o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO), onda Srpska lista treba da povuče podršku toj vladi i da sruši je, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Priština izašla iz dijaloga, BEOGRAD IMA ODGOVOR: Dačić o odluci Vlade Kosova da ne primeni dogovor o formiranju ZSO

Ako nisu u stanju da održe reč, nek idu na izbore, rekao je Vulin za Pink.

- Ukoliko vlada u Prištini nije u stanju da sprovede i započne formiranje ZSO, onda treba da se povuče podrška Srpaske liste i da se ta vlada sruši. Nek se ide na izbore, ako nisu u stanju da ispune nijednu jedinu reč - rekao je Vulin.

Ministar je naglasio da "nema dogovoranja o onome što je već dogovoreno" i da neće biti ponovnih pregovora o ZSO.

- Ono što je dogovoreno u Briselu, što čini Briselski sporazum, mora da se sprovede. Ne može se stalno pregovarati o onome što je ispregovorano - poručio je Vulin.

Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije

Komentarišući izjavu šefa srpske diplomatije da predsednika Srbije Aleksandra Vučića "stalno lažu u međunarodnoj zajednici" i da oni samo hoće priznanje jednostrano progalšene nezavisnosti Kosova, a ne kompromis, Vulin je rekao da Vučić vodi politiku pomirenja i trudi se da dođe do stabilizacije na ovim prostorima, ali da retko s druge strane ima relevatne sagovornike.

- Veoma retko s druge strane ima ljude koji smatraju da je politika stabilnosti i mira dobra i da jedno može da se sprovede tako što Srbija mora da nešto da dobije za nju - poštovanje, ali i odgovarajuće političke odluke koje bar najvećim delom odgovaraju nama - rekao je Vulin.

Naglasio je da, ako se potvrdi da Priština prestaje da sprovodi u potpunosti Briselski sporazum, za koji je upravo Priština govorila da mora da bude sproveden, "kao što je govorila EU i čitava međunarodna zajednica", onda Srbija treba da razmisli o svojoj poziciji i narednim koracima.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Isko

    9. mart 2018 | 10:39

    Stišati emocije i ne reagovati na prvu loptu. Ako smo pametni, ovo je autogol Albanaca. Sada treba samo istrajavati na onome što je dogovoreno. Oni su pokazali da nisu relevantan sagovornik, samim tim što ne poštuju ono što su sami potpisali. Ako budemo ishitreni, oni će lako to preokrenuti u svoju korist u dogovoru sa Amerima. Mi bi opet opušteno bili krivi za sve. Neka njih sada pritiskaju, a moraće, ako žele da ih svet smatra za ozbiljne igrače. Mi nikako ne smemo sada da odustajemo od pregovora, Za to uvek ima vremena.

  • Milorad

    9. mart 2018 | 17:49

    Sa kosovskim albancima je unutrasnji problem Srbije a ne evropski.evropski problem je zaustaviti podrsku kosovu u svakom pogledu i podrzati teritoriju Srbije kao cjelinu.

  • Tuga

    9. mart 2018 | 11:42

    Ministar odbrane...Za drugo i ne zna sem da rasplamsa vec upaljenu iskru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA