Zukorlić bi da se moli u SKUPŠTINI SRBIJE: Ponovo zatražio da parlament obezbedi prostor za molitvu muslimana (ANKETA)

- Ovako, gubimo priliku da sudelujemo u radu i ne uspevamo da završimo obaveze koje smo preuzli od onih koji su nas birali - rekao je poslanik Muamer Zukorlić

Poslanik Muamer Zukorlić ponovo je zatražio danas da se muslimani u parlamentu obezbedi molitveni prostor i podsetio da je pre nekoliko meseci o tome uputio formalni zahtev predsednici Skupštini Srbije Maji Gojković.

Zukorlić: Nema mesta nacionalizmu, videli smo u prošlosti šta nam je doneo

Zukorlić je kazao da je njegov zahtev u skladu sa ustavnim odredbama o slobodi vere i odredbama Zakona o crkvama i verskim zajednicama, navodeći da se radi o realnoj potrebi.

- Mi muslimani pet puta dnevno obavljamo molitvu i u prilici smo da odlaskom u molitvene prostore izvan skupštine napuštamo radno mesto. Gubimo priliku da sudelujemo u radu i ne uspevamo da završimo obaveze koje smo preuzli od onih koji su nas birali - rekao je Zukorlić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je istakao da su muslimani i drugi pripadnici različitih konfesija imali svoje molitvene prostore u parlamentu u periodu od 1936. godine do 1945. godine.

Zukorlić je objasnio da je danas izgubio priliku u parlamentu da govori, jer je kasnio zbog odlaska na obaveznu molitvu petkom, kao i zbog gužvi u saobraćaju.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ifet_ali

    9. mart 2018 | 18:21

    Morali ste malo bolje sastavit anketu. U islamu postoje obavezne i dobrovoljne molitve. Obavezne se moraju izvrsiti u odredjenom vremenu, i grijeh je ako se propuste. A dobrovoljne molitve se mogu obaviti u slobodnom vremenu. Tako da vas molim da proformulišete ovu stavku. Muftija dr. Muamer-ef. Zukorlić govori o obaveznoj molitvi koju je obavezan obaviti u odredjenom vremenu i ne moze je ostaviti pa se moliti kad dodje kući u slobodnom vremenu.

  • Ivan

    9. mart 2018 | 20:08

    Kada je Saudijski princ pre više od 10 godina gostovao u Moskvi tražio je tada od gradonačelnika Moskve da im dozvoli da izgrade najveću džamiju u Rusiji-u Moskvi da bi se muslimanski vernici mogli moliti .Luzkov ga je saslušao,pogledao,zastao i rekao : "Naravno vaše visočanstvo,ja tu ne vidim nikakav problem samo ako Vi nama dozvolite da sagradimo isti takav naš hram u Rijadu pa da naši vernici koji bi dolazili u posetu i Hrišćani koji rade u Rijadu imali gde da se mole " ,naravno šta je bilo posle nije ni potrebno pisati ..toliko o njihovoj "toleranciji" o kojoj su joj puna usta ...pametnom dosta .

  • Aleksa

    9. mart 2018 | 22:23

    Pa nije skupština Srbije džamija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA