Crvenom farbom isprskane table sa imenom ulice Zorana Đinđića (FOTO)

Ovo nije prvi put da se table sa imenom Zorana Đinđića nađu na meti vandala, a poslednji put su oštećene septembra 2012. godine

  • 13
Šetnja za Zorana, LDP Foto: Milena Đorđević

Sve tri table sa imenom ulice Zorana Đinđića, koja se nalazi u okviru Novosadskog univerziteta, osvanule su isprskane crvenom bojom, piše portal 021.rs.

Spomenik Ðinđiću - najmanje što možemo da učinimo

Crvenom farbom su prekrivene table od kojih se dve nalaze na Filozofskom fakultetu, a jedna na pomoćnom objektu Poljoprivrednog fakulteta.

Ovo nije prvi put da se table sa imenom Zorana Đinđića nađu na meti vandala, a poslednji put su oštećene septembra 2012. godine.

Zbog toga je održan i protest "Protiv mržnje, stop fašizmu" kojem je prisustvovalo više stotina studenata i građana.

Ulica u Novom Sadu kod Filozofskog fakulteta nazvana je po Zoranu Đinđiću nekoliko godina posle njegove tragične smrti jer je godinama bio predavač u toj visokoškolskoj obrazovnoj ustanovi.

Daljinac

(Telegraf.rs/021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    12. mart 2018 | 13:30

    Bez obzira koje koje politickog uverenja ili ideologije nije lepo skrnaviti pogrebna mesta ili spomenike ,ploce sve jedno,moze se i na drugi nacin normalnije iskazati neslaganje sa nekim ili necim.

  • Mirko

    12. mart 2018 | 14:58

    To se zove sloboda govora, samo što umetnik nije bio slobodan javno da kaže to što misli. Pa je to što je hteo reći iskazao kroz bolje, u ovom slučaju crvenu boju.

  • Qwerty

    12. mart 2018 | 17:15

    Kada vidim ko i kako Djindjica kritikuje i gazi sve mi je Djinidjic drazi i drazi. Neki neadertalci bi da nas vrate u praistoriju i izolaciju, i rado bi da nas zavade sa celim svetom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA