Većina Srba u Republici Srpskoj bi se izjasnila za pripajanje Srbiji: Dodik progovorio o referendumu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da bi se većina Srba u Srpskoj na referendumu, kada bi on bio održan, izjasnila za pripajanje RS Srbiji

  • 60

- Gurnuti smo u BiH, to mesto nam je nametnuto kao moranje, diktirano od međunardonog faktora. Žele da kažu da je Bosna država, a mi, kao, nismo… Međutim u Ustavu i u Dejtonskom sporazumu piše da je BIH sastavljena od dva entiteta i tri naroda koji su izvorište svog suveriteta i odluka na zajedničkom novou - rekao je Dodik za TV Pink.

Upitan da li bi voleo da se raspiše takav referendum, Dodik je rekao da on to ne krije i da godinama govori o tome, kao i da misli da je to prirodno.

- Na kraju će ta politička priroda pobediti, to se ne može zaustaviti. To je bila tabu tema i o tome nije smelo da se priča. RS ima sve elemente sa stanovišta države i to je ono od čega mi polazimo. RS je jedino što funkcionoiše u BiH, zajednički nivo je izgubljen jer nema konsenzusa - rekao je Dodik.

Kako je rekao, RS je pravljena u miru, "voljom srpskog naroda, kao zov za slobodom koji je Srbima na tom prostoru značio državu".

- Kada nije bilo države dogodili su nam se Jasenovac i Jadovno gde smo masovno pobijeni - rekao je Dodik i ponovio da je RS odbranjena u ratu i neće odustati od obeležavanja Dana RS 9. januara oko čega postoji konsenzus i pozicije i opozicije.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavko

    16. mart 2018 | 15:44

    Taman posla valjda i mi treba da se pitamo vi nama niste potrebni

  • Kod

    16. mart 2018 | 16:57

    previse laznih profila! Zivela Srbija i Republika Srpska! Svaki Srbin patriota zeli ujedinjenje,ovi ostali su destabilizatori koje je Srbija opismenila i dala im sve da bi danas pljuvali na nju i sve Srpsko.

  • SM Kg

    16. mart 2018 | 15:47

    Valjda se i mi u Srbiji pitamo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA