Spremni smo za otvaranje još pet poglavlja: Brnabić kaže da se razgovara sa EU oko podrške

Ona nije precizirala koja su pregovaračka poglavlja u pitanju

  • 2

Srbija je spremna za otvaranje još pet poglavlja u pregovorima sa EU, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Srbija neće priznati drugu državu na svojoj teritoriji: Brnabić kaže da je sadašnje stanje neodrživo

- Mi smo u ovom trenutku spremni za otvranje još dodatnih pet pregovaračkih poglavlja. Razgovramo sa našim partnerima iz EU oko podrške da se što veći broj poglavlja otvori - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara.

Ona nije precizirala koja su pregovaračka poglavlja u pitanju.

Brnabić je dodala da je u tom smislu jako važno da nastavimo implementaciju započetih reformi, a pre svega radi boljeg kvalitat života građana Srbije.

Foto: Kancelarija za saradnju sa medijima

USKORO ŠALJEMO PREDLOG USTAVA VENECIJANSKOJ KOMISIJI

Premijerka Ana Brnabić je izjavila danas da će predlog reforme Ustava Srbije biti poslat Venecijanskoj komisiji do kraja marta ili početkom aprila.

Brnabić je rekla novinarima da Ministarstvo pravde "završava rad na tome".

- Nadam se da ćemo do kraja marta odnosno sledeće nedelje ili početkom aprila, predlog poslati Venecijanskoj komisiji - rekla je Brnabić.

Venecijanska komisija je savetodavno telo Saveta Evrope i daje mišljenja u vezi sa ustavima članica i drugim pravnim normama.

Mišljenja Venecijanske komisije formalno pravno nisu obavezujuća, ali se poštuju u državama članicama Saveta Evrope i EU.

Brnabić je rekla da će se ove godine raditi i na elektronskom pravosuđu i da je važno da postoji potpuna transparentnost u radu sudova.

- To će uticati i da se građani bolje osećaju kada imaju uvid u to kako radi naše pravosuđe, a svakako će uticati i na efikasnost srpskog pravosuđa - navela je premijerka.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA