≫ 

Konsultacije Vučića i Rakića o napuštanju kosovske vlade, u 12 sati sastanak Dačića i predstavnika međunarodnih organizacija

Akciju kosovskih specijalaca gradonačlenik Kosovske Mitrovice i predsednik Srpske liste Goran Rakić opisao je kao nasilan pokušaj okupacije, rekavši da je ROSU sigurno imao pomoć "stranih mentora"

  • 44

Gradonačlenik Kosovske Mitrovice i predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da će Lista danas održati konsultacije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i nakon toga doneti definitivnu odluku o napuštanju kosovske vlade. Paralelno sa tim, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastaće se, u ime Vlade, sa stranim ambasadorima akreditovanim u Srbiji, kao i sa predstavnicima međunarodnih organizacija u Srbiji - EU, UN, OEBS, NATO i Kancelarijom visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost.

Pada kosovska Vlada? Srpska lista pokreće inicijativu za napuštanje kabineta u Prištini

Sastanak počinje u 12 sati, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. U saopštenju se navodi da se otkazuju svi prethodno zakazani današnji susreti Dačića.

Rakić je rekao da će  doneti mudru odluku, vođeni interesima građana.

- Jutro je pametnije od večeri. Posle sastanka ćemo doneti odluku - rekao je Rakić.

Foto: Tanjug//Bojan Slavkovic

O jučerašnjim događajima na Kosovu, Rakić kaže da to nije bio samo brutalan napad, već klasičan teroristički napad na srpski narod.

- Ali nisu nas uplašili - dodao je on.

- Niko od prisutnih (na okruglom stolu) nije dao povod da ROSU ovako reaguje - rekao je za RTS Rakić.

On je takođe naglasio da se "ovakav napad" ROSU nikada više neće dogoditi na Severu Kosova.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Akciju kosovskih specijalaca opisao je kao nasilan pokušaj okupacije, rekavši da je ROSU sigurno imao pomoć "stranih mentora".

Rakić kaže da o stanju direktora za Kancelariju za Kosovo i Metohiju, Marka Ðurića, nema puno informacija, ali da je upućen da mu je u Kuršumliji pružena prva pomoć, a da mu je kasnije ukazana pomoć i na Kliničkom centru.

Dodao je da će posetiti Ðurića.

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

- Mogao je da izađe, nije hteo da napusti dijalog. Pokušali su da ga ponize, on je hrabar čovek, stao je ispred svog naroda - rekao je Rakić.

Da podsetimo, direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Ðurić uhapšen je juče u Kosovskoj Mitrovici.

Posle svojevrsnog linča u Prištini, gde su ga policajci grubo sproveli ulicama Prištine do sedišta KPS, a Albanci mu zviždali i dobacivali uvrede, Ðurić je sproveden preko administrativnog prelaza Merdare u centralnu Srbiju.

Ulazak na Kosovo bio je zabranjen i ministru kulture VIDEO:

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojan

    27. mart 2018 | 09:41

    Podrska Djuricu a sramota za nasu opoziciju izuzev Seselja

  • maja

    27. mart 2018 | 09:59

    Podrška Đuriću! On je naš heroj!

  • Mata

    27. mart 2018 | 10:17

    Krajnje je vreme da od medjunarodne zajednice glasno i jasno cujemo osudu ovog dogadjaja i ozbiljnu kritiku pristinskim vlastima, ako se to ne desi znaci da oni otvoreno podrzavaju ovako nesto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA