Moramo se boriti za slobodu u svakom smislu te reči: Jaka poruka Markovića na Dan studenata

Svesni smo da ti uslovi nisu jednaki uslovima studiranja u razvijenim zemljama, ali to treba da bude motiv nama, da budućim generacijama koje dolaze, stvorimo uslove koji će biti uporedivi sa uslovima studenata u razvijenim zemljama - piše u čestitki

  • 0

Današnji dan je dan sećanja na tragičnu sudbinu Žarka Marinovića, studenta koji je svoj život dao u protestima protiv fašizma, ali i njegov amanet nama mladima da se moramo boriti za slobodu u svakom smislu te reči, poručio je Uglješa Marković, predsednik Socijalističke omladine Srbije povodom 4.aprila - Dana studenata.

Ispravljena istorijska nepravda prema Srbiji: Dačić kaže da je presrećan (FOTO)

On je, u čestitki svim studentima poželeo srećan praznik, sa nadom da će znanje stečeno na fakultetu da im olakša put kroz život.

- Sloboda je danas pojam koji je olako shvaćen, ali i sinonim za mladost, zato se mi u SPS-u zalažemo za postojanje principa slobode, ravnopravnosti i jednakosti - napomenuo je Marković.

On je istakao da je SPS, na čelu sa Ivicom Dačićem, partija koja prepoznaje važnost mladih i ima sluha za njihove ideje.

- To najbolje pokazuje postojanje i konstantno delovanje socijalističke omladine u okviru SPS-a. Mi mladi socijalisti najbolje razumemo položaj studenata u Srbiji jer smo i mi deo njih. Svesni smo da ti uslovi nisu jednaki uslovima studiranja u razvijenim zemljama, ali to treba da bude motiv nama, da budućim generacijama koje dolaze, stvorimo uslove koji će biti uporedivi sa uslovima studenata u razvijenim zemljama. To je jedina i prava investicija u budućnost - napisao je predsednik Socijalističke omladine Srbije i dodao:

- Studirajući naše fakultete dobijamo mogućnost da budemo priznati kao stručnjaci u celom svetu, a najbolji pokazatelj za to je visoko rangiran položaj našeg univerziteta na Šangajskoj listi. Još jednom u ime Socijalističke omladine i Socijalističke partije Srbije želim vam srećan Dan studenata.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA