≫ 

Srbi na Kosovu danas se sastali sa Palmerom: Srpska lista poslala jaku poruku (VIDEO)

Na sastanku s Palmerom danas u Prištini Jevtić i Simić su naveli da su Zajednica srpskih opština, stvaranje uslova za povratak raseljenih i rešavanje pitanja uzurpirane imovine ključne stvari

  • 70

Ministar za povratak u ostavci Dalibor Jevtić, poslanik u kosovskoj skupštini Igor Simić i vršilac dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer složili su se da se jedino dijalogom Beograda i Prištine i suštinsko uvažavanje potreba koje Srbi na Kosovu imaju mogu rešiti problemi koji opterećuju odnose dva naroda.

Hapšenje Marka Đurića nanelo je štetu samo Prištini: Evo šta još tvrdi prištinski portal

Na sastanku s Palmerom danas u Prištini Jevtić i Simić su naveli da su Zajednica srpskih opština, stvaranje uslova za povratak raseljenih i rešavanje pitanja uzurpirane imovine ključne stvari kojima treba detaljno pristupiti i rešiti ih u što skorijem periodu.

ZSO, kako su rekli, treba formirati isključivo onako kako je dogovoreno u Briselu, uz poruku da Srpska lista neće pristati da se Zajednici uskrate osnovni elementi koji joj to garantuju.

Printskrin: Tanjug

Dvojica zvaničnika su u ime Srpske liste su prenela Palmeru da se događaji poput onog od 26. marta u Mitrovačkom dvoru ne smeju ponoviti jer nisu u funkciji stabilnosti na Kosovu.

- Ako želimo da na Kosovu svi žive bolje, ozbiljno moramo da radimo na tom aspektu. Verujem da je taj cilj uz ulaganje maksimalnih napora svih, dostižan. Srpska lista se za to zalaže i na tome će raditi intenzivno - preneo je Jevtić, a Palmer izrazio podršku SAD Briselskom dijalogu i ohrabrio sprovođenje postojećih dogovora.

Podsetimo, odnosi Bograda i Prištine dodatno su se zaoštrili nakon hapšenja Marka Đurića u severnom delu Kosovske Mitrovice, pogledajte video: 

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • poli

    6. april 2018 | 22:26

    Vazno je da su svi srpski zvanicnici imali jedinstven stav po pitanju Kosova i nacina resenja problema.

  • mina

    6. april 2018 | 23:04

    Srpska lista prosirila zahteve sve cestitke na tome gradani Srbije su mnogo odvajali za Kosovo a oni bi sada sve da prisvoje e to im nece proci

  • Neda

    6. april 2018 | 17:23

    Dijalog je uvek resenje za sve probleme!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA