Naredna četiri meseca bez dijaloga Beograda i Prištine u Briselu: Evo šta se dešava

Beograd, međutim, ne očekuje više ništa od Prištine kada je reč o ispunjavanju obaveza iz Briselskog sporazuma

  • 52

Cilj kosovske vlade je da okonča izradu Statuta Zajednice srpskih opština u naredna četiri meseca, što je rok koji im je zadao Brisel, piše prištinska Koha.

Priština obesmišljava dogovor o ZSO: Đurić predstavio dokument koji to dokazuje, ali i uputio jake reči pred odlazak na KiM

Iz kabineta premijera Ramuša Haradinaja tvrde, prenosi list, da do okončanja Statuta ZSO, nisu predviđeni bilo kakvi novi susreti u Briselu.

- Vlada Republike Kosovo namerava da okonča ovaj proces u skladu sa navedenim rokom. Nacrt izradiće tim i sve dok nacrt ne bude gotov, neće biti novih sastanaka u Briselu - rekla je portparol prištinske vlade Donjeta Gashi.

Brisel je Prištini zadao rok od četiri meseca za izradu Statuta ZSO, nakon što su Srbi, na zajedničkoj sednici u Kosovskoj Mitrovici zakjučili da, ako Priština ne formira ZSO do 20. aprila, kada se navršava pet godina od potisivanja Briselskog sporazuma, onda će to oni učiniti sami.

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Beograd, međutim, ne očekuje više ništa od Prištine kada je reč o ispunjavanju obaveza iz Briselskog sporazuma.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je juče u Mostaru da su najave Prištine u vezi formiranja ZSO samo gluma do, kako je rekao, prvih važnih sastanaka sa predstavnicima međunarodne zajednice.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vukan

    10. april 2018 | 11:41

    Sve pretnje iz Prištine su prazna priča. Pretnjama neće ništa postići. Sada treba da reaguje međunarodna zajednica i zapad i ovakvi postupci da budu sankcionisani. Srbija je pokazala po ko zna koji put da vodi politiku mira i stabilnoasti.

  • ACA

    10. april 2018 | 14:23

    Dijalozi su toliko iscpljeni da su svi normalni akteri ozbiljni po pitanju mira u našoj južnoj pokrajini.

  • Mirko

    10. april 2018 | 14:42

    Svaka cast Vucicu sto im stalno stavlja do znanja da smo provalili da lazu, i da se foliraju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA