Ko bi mir, a ko Veliku Albaniju? Selaković otkriva prave namere Tačija, ali i da li će Vučić na Putinovu inauguraciju

Govoreći o izjavi Hašima Tačija o odgovoru puškama na navodne pretnje iz Srbije, Selaković je rekao da "istinitost takve izjave razume na onaj način kao što su istinito potpisivali i pristajali na određene dogovore pa ih nikada nisu ispunjavali"

  • 53

Srbija nikome ne preti, već brižljivo i pažljivo čuva mir i stabilnost u regionu, a onaj koji priča o pretnjama iz Srbije i odgovoru puškama, nije ni pričao o puškama i pretnjama, već o tome da su se oni pre 20 godina borili za stvaranje Velike Albanije, kaže generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković.

Vučić o Tačiju: Nek' se junači, mi smo za politiku mira, ne za puške

To je sve vreme bio fokus njihovog delovanja, rekao je Selaković za TV Prva.

Kako je rekao, zanimljivo bi bilo da čujemo šta bi imao da kaže zapadni deo javnosti o tome, da li je to bio razlog sukoba pre skoro 20 godina.

Govoreći o izjavi Hašima Tačija o odgovoru puškama na navodne pretnje iz Srbije, Selaković je rekao da "istinitost takve izjave razume na onaj način kao što su istinito potpisivali i pristajali na određene dogovore pa ih nikada nisu ispunjavali".

Na pitanje da li će predsednik Srbije ići na inauguraciju ruskog predsednika Vladimira Putina, Selaković je izrazio uverenje da će Vučić u tom pogledu doneti najbolju odluku za naš narod i našu zemlju.

Foto: Tanjug/AP

- Ne vidim zašto bi se spekulisalo. Naši odnosi, jako, tradicionalno partnerstvo sa Rusijom koje je danas bolje nego što je ikada bilo, jeste nešto što prirodno nameće i takvu vrstu odnosa - rekao je Selaković.

Upitan da li će Srbija izručiti predsednika SRS Vojislava Šešelja, ako ga Hag bude tražio, budući da će sutra biti objavljena drugostepena odluka u postupku protiv njega, Selaković nije želeo precizno da odgovori, ali je naveo da je za njega, kao pravnika, to stvar koja je rešena.

JAROSLAV PAP

- Nemojte da pričamo šta bi bilo kad bi bilo... Hag je dosta zakuvao, neka se sam iz toga vadi. Srbija se ponaša u skladu sa svojim međunarodnim obavezama, ona je odgovorna zemlja, a naš sud je po tom pitanju dao svoje mišljenje - rekao je Selaković.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Helma

    10. april 2018 | 12:08

    Srbija je pokazala da se zalaze za mir i dogovor.

  • dada

    10. april 2018 | 12:07

    Tacijeve namere se nece ostvariti!

  • Pile

    10. april 2018 | 12:57

    Odavno su u Srbiji poznate prave namere Albanaca,to nije nista novo,ali izgleda da su maalo zakasnili pa sad dizu prasinu pre zbog svojih sunarodnika nego zbog Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA