≫ 

Interpol vratio kosovske Albance na poternice, u sistemu Tači i Haradinaj

Reč je o dvadesetak poternica srpskih sudova na kojima se nalaze Albanci sa Kosova i Metohije

  • 22

Poternice na kojima se nalaze kosovski Albanci, a na kojima instistiraju srpski sudovi, vraćene su u Interopolov sistem i vidljive su, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Oni su najtraženiji Srbi na svetu: Interpolova lista straha sa našim ljudima, koja se često dopunjuje

Stefanović je, odgovarajući na pitanja novinara u Palati Srbija, a u vezi sa boravkom delegacije srpske policije i direktora Vladimira Rebića u sedištu Interpola u Lionu, rekao da smo tamo imali ozbiljne razgovore i da smo insistirali da se poternice srpskih sudova na kojima se nalaze kosovski Albanci vrate u sistem.

- One su vraćene i vidljive su, sa izuzetkom poternica Ramuša Haradinaja i Hašija Tačija, koje jesu u sistemu, ali neće biti vidljive u nekom narednom periodu - kazao je ministar.

Printskrin: Tanjug

I dalje ćemo tražiti puno poštovanje međunarodnog prava, rekao je Stefanović, uz ocenu "ovo je ono što ćemo da dobijemo kao rezultat naše diplomatske inicijative".

Ministar je dodao da ćemo insistirati da optužnice koje podignu srpski sudovi Interpol poštuje, odnosno da se međunarodno pravo i propisi sprovode.

Inače, reč je o dvadesetak poternica srpskih sudova na kojima se nalaze Albanci sa Kosova i Metohije.

VIDEO Srbi strahuju od ove jedinice jer je iznikla iz raspuštene OVK:

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA