Bogoljub Karić: Povezivanje privrednika veoma važno za ceo region

BK Grupa će na pomenutom sajmu predstaviti svoje projekte i ono što je gradila i gradi na teritoriji bivših sovjetskih republika

  • 1

Industrijalci treba da iskoriste svaki susret koji omogućava njihovo povezivanje sa kolegama sa Kosova i iz regiona, rekao je predsednik Udruženja industrijalaca i preduzetnika i osnivač Pokreta SNAGA SRBIJE –BK Bogoljub Karić povodom nastupa 70  preduzeća i BK Grupe na sajmu privrede u Prištini.

Bogoljub Karić: Ulaganje u inovacije, preduzetništvo i ICT sektor je budućnost Srbije

On je pozdravio inicijativu Privredne komore Srbije (PKS) i njenog predsednika Marka Čadeža da članice Komore  uzmu učešća na Sajmu privrede koji počinje u sredu,  18. aprila u Prištini kao i želju kosovskih privrednika za povezivanjem s preduzećima koja će doputovati iz više gradova Srbije.

- Ekonomska saradnja je najbolji način i put da se pored poslovnog ambijenta stvore i drugi uslovi za suživot Albanaca i Srba - poručio je Bogoljub Karić.

Foto: Arhiva BK Group

Dodao je da su braća Karić  pre pet decenija upravo na Kosovu, u Peći, osnovala prvo privatno preduzeće u tadašnjoj Jugoslaviji – Kosovouniverzum na čije privredne početke i viziju  će podsetiti posetioce prištinskog sajma. Sve što smo osnivali kao privatna društva u Srbiji paralelno smo osnivali i tih godina u tadašnjem Sovjetskom Savezu, a današnjoj Rusiji, gde je i sada centrala naše kompanije za Evroaziju, ističu u BK Grupi.

Foto: Arhiva BK Group

BK Grupa će na pomenutom sajmu predstaviti svoje projekte i ono što  je gradila i gradi na teritoriji bivših sovjetskih republika. U svim projektima primenjuje nova znanja i tehnologije, Smart koncept u izgradnji gradova i naselja budućnosti. To sve je rezultiralo da se kompanija na čijem je čelu Bogoljub Karić našla na listi TOP 100 najuspešnijih  kompanija sveta.

Foto: Arhiva BK Group

Na sajmu privrede u Prištini, koji se održava od 18-21. aprila učestvovaće 150 privredika iz 70 kompanija – članica Privredne komore Srbije.

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA