Glišić se oglasio o smenama u redovima SNS: Treba podvući crtu

Iskustvo mi kaže da će oni koji se provlače po medijima ostati u stranci - rekao je Glišić

  • 26

Naprednjaci čiste svoje redove krajem maja ili početkom juna, a na sednici Predsedništva sigurno će biti govora i o radu ministara, izjavio je predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić.

Čistka u SNS: Prvi operativac naprednjaka najavio isključenja i smene u stranci

Predsednik Izvršnog odbora SNS je za "Politiku" rekao da će do kraja maja ili pocetkom juna nekoliko funkcionera biti isključeno iz stranke ili smenjeno sa pozicije na kojoj se nalazi.

Iako se u medijima, navodi list, spekuliše da su navodno već odbrojani dani Radomiru Nikoliću u Kragujevcu, Milutinu Jeličiću Jutki u Brusu ili Blagoju Spaskovskom iz Bora, prvi operativac naprednjaka ne želi da potvrdi, ali ni da demantuje da će oni biti sankcionisani.

- U tabloidima se spekuliše sa nekim imenima i nekim odborima kojima navodno nismo zadovoljni, a odgovorno tvrdim da nijedno ime i nijedan odbor nismo spomenuli u razgovoru sa predstavnicima medija. Logično je da o njihovom radu i ponašanju porazgovaramo prvo sa njima na stranačkim odborima, pa tek onda da izađemo u javnost. Da li će oni biti smenjeni ili neće, biće vrlo brzo poznato. Iskustvo mi kaže da će oni koji se provlače po medijima ostati u stranci - rekao je Glišić.

Foto: Tanjug/Filip Kraincanic

On navodi da je uvek dobro napraviti kontrolu i analizirati da li su ljudi koja je stranka imenovala na pravom putu na poslu koji rade i da je tu razlika između SNS i drugih partija.

Prema njegovim rečima, naprednjaci su strožiji u kontroli tamo gde su na vlasti, jer je tamo odgovornost neuporedivo veća, zato što sa pozicije vlasti mogu da rešavaju probleme građana.

- Kategorički tvrdim da lažu svi koji se pozivaju na to da im je nešto rekao Aleksandar Vučić i da rade u dogovoru sa njim. Ukoliko Vučić ima potrebu nešto da kaže, on to radi javno i ne krije se iza bilo koga - kazao je Glišić.

On je rekao da će na sednici predsedništva SNS sigurno biti govora i o radu ministara koje su naprednjaci predložili da budu u Nemanjinoj 11.

Napominje da će svoj sud o njihovom radu reći na stranačkoj sednici, koja je zatvorena za javnost.

- Treba podvući crtu i analizirati pojedinačne rezultate, što je to što je svako od članova vlade u okviru svog resora uradio za Srbiju i građane - istakao je predsednik Izvršnog odbora SNS.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milica

    20. april 2018 | 15:28

    Svako ko nije ispunio očekivanja i treba da se zameni i dovede neko ko će da radi kako treba

  • zoran

    20. april 2018 | 12:55

    U SNS ima mesto samo za najbolje i najvrednije i dobro je provetriti svoje redove.

  • ana

    20. april 2018 | 13:38

    Svi bi trebalo d aprikažu rezultate pa da se vidi ko radi i koga narod voli taj i ostaje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA