Šešelj ne odustaje: Mi idemo u Hrtkovce

On je kazao da će se SRS na vreme žaliti na odluku ako miting bude zabranjen

  • 31

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj danas je, povodom izjave ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da u Hrtkovcima neće biti dozvoljeno nijedno okupljanje 6. maja, rekao da MUP nema nadležnost da nešto dozvoljava ili nedozvoljava.

- Ako se ispune zakonski uslovi za zabranu, onda mogu da zabrane. Oni nemaju nijedan zakonski uslov da se miting zabrani - rekao je Šešelj agenciji Beta.

On je kazao da će se SRS na vreme žaliti na odluku ako miting bude zabranjen. "Ali mi idemo tamo".

MUP doneo odluku o najavljenim mitinzima u Hrtkovcima: Nema okupljanja!

Prema njegovim rečima, ako postoji faktor rizika onda oni moraju da odbore skup onome ko je prvi prijavio, a onima koji kasnije prijavili skupove da im kažu da odrede neki drugi dan.

- Prvi smo mi prijavili i mi garantujemo za bezbednost skupa. Ispunjavamo sve uslove, i redarsku službu i sve što je potrebno - rekao je Šešelj.

Stefanović je danas rekao da je više političkih organizacija najavilo skupove za 6. maj u Hrtkovcima, ali da neće biti dozvoljeno organizovanje bilo kakvih skupova. SRS je pre nekoliko dana najavila je da će 6. maja održati miting u Hrtkovcima, mestu u Vojvodini u kome je predsednik SRS-a Vojislav Šešelj pre 26 godina, prema pravosnažnoj presudi suda u Hagu, počinio ratni zločin.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    20. april 2018 | 15:51

    Lepo su ga pustili, vratio se porodici, šta mu treba ova blamaža... Živi brate život kada si konačno na slobodi, idi u banju.

  • Pink panter

    20. april 2018 | 17:27

    Takav politicar da se pojavi u bilo kojoj civilizovanoj zemlji.Bi odavno zavrsijo u zatvoru. Dzaba mu fakultet i skole, kad nema osnovne kulture. Nekazem da u nekim stvarima nije upravu. Ali boze moj, nema vise rata. Ocito to on ne kapira. Najvise je za to kriva drzava. Sta mu dozvoli sve to. Bruka nas, i tako izjednjacava sa nekim drugim. Sta mi nismo u niokom slucaju. Zbog pojedinaca ispastamo nazalost svi.

  • Igor

    20. april 2018 | 15:53

    Tako treba Vojo nema odustajanja samo radikalno misli samo radikalno ponasaj se radikalno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA