Evropska unija ne čuje probleme Srbije: Dačić otkrio šta koči u pregovorima sa Prištinom

- Ne očekujem da će oni sada drugačije reagovati - rekao je ministar

  • 3

Kosovo je prioritet u svim diplomatskim aktivnostima Srbije, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodaje da je važna poseta belgijskog premijera Šarla Mišela jer će ta zemlja sada imati više razumevanja za Srbiju.

Ruše Tačija na Kosovu: Prištinske stranke ne žele da on vodi dijalog sa Beogradom

On je naglasio da je zbog toga važno "doći do svakoga", ali da ne očekuje da će sada EU drugačije da reaguje.

- EU boluje od teške bolesti, a to je gluvonemost kada je Srbija u pitanju. Možda je bolest izlečiva, treba raditi na tome - rekao je Dačić za TV Pink.

Foto: Tanjug/AP

Povodom izjave Blerima Šalje, savetnika Hašima Tačija, da Zajednica srpskih opština može biti formirana tek posle potpisivanja pravno obavezujućeg sporazuma, Dačić je rekao da bi zbog toga povukao potpis sa Briselskog sporazuma.

Kako je rekao, Šalja je bio prisutan kada je potpisan Briselski sporazum i da zna da to nije bio uslov za formiranje ZSO.

Podseća da je Srbija napravila brojne kompromise, da su se integrisali u prištinske institucije, da su učestvovali na izborima i u vladi, ali ističe da Priština nije ispunila obavezu i formirala ZSO.

RECIPROČNE MERE ZA HRVATSKU ZBOG VULINA

Prema rečima ministra Dačića, reakcija Srbije na odluku Hrvatske da srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin nije dobrodosao u tu zemlju, neće izostati.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

- Mislim da takav odnos Hrvatske Srbija neće prihvatiti. Mi ćemo doneti kontramere. Predsednik je rekao recipročne mere. To znači da će Srbija povući isti takav potez i o tome ćemo raspravljati na sledećoj sednici Vladi Srbije - rekao je on.

Komentarišući izjave premijera Hrvatske Andreja Plenković da je Srbija bila agresor, on je rekao da je jedini agresor bila Nezavisna država Hrvatska koja je bila do Zemuna, Šapca, Novog Sada.

Greška je Srbije, kako kaže, što nije snimljen nijedan film o Jasenovcu koji je bio jedan od najsvirepijih logora.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    25. april 2018 | 09:58

    Pametnome je sve jasno ,bitno je samo koliko mi mozemo da izdrzimo torturu idiota

  • Тодорић

    25. april 2018 | 11:06

    Хрвати када не могу да нађу неког споља да глођу,они се глођу изнутра.Видите шта раде мом презимењаку Тодорићу.

  • plava cigra

    6. maj 2018 | 09:21

    Dacicu,sta bi sa spiskom o preko 20 hiljada dece ubijene u konc logorima pre svega u Jasenovcu,jesi li poslao PREPORUCENO Plenkovicu i KITANOVICKI ili se drgacije preziva ali ne smem da napisem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA