≫ 

Naredni dani od ključne važnosti: Tači kaže da je dijalog sa Beogradom težak

- Ovo je jedini način da se krene napred- rekao je on.

  • 21

Predsednik privremenih kosovskih institucija, Hašim Tači, izjavio je danas da je dijalog sa Beogradom težak, ali da je to jedini način da se krene napred, preneli su prištinski mediji.

Ruše Tačija na Kosovu: Prištinske stranke ne žele da on vodi dijalog sa Beogradom

Tači je na forumu "Naredne decenije na Kosovu: Unapređenje reforme, regionalna saradnja i evropske integacije", rekao da će "naredni dani i sedmice biti od ključne važnosti za konsolidaciju Kosova kao države".

Tači je, navodi Koha, pozdravio platformu za dijalog sa Beogradom, koju je predstavio predsednik parlamenta, Kadri Veselji, kao i odluku vlade koja ga je ovlasti da vodi taj dijalog.

Foto: president-ksgov.net

- Pozdravljam platformu koje predlažu politički lideri. Konkretno, da bi se postigao konsenzus za završnu fazu dijaloga Kosova i Srbije. Obavezujući sporazum je u korist obe zemlje. To olakšava put ka EU. Znam da je dijalog sa Srbijom veoma težak, ali i posvećen pomirenju, a to je jedini način da se krene napred - rekao je.

Rekao je i da su Kosovu neophodne duboke reforme, uz uverenje da će, kako je rekao "druga decenija nezavisnosti dovesti Kosovo do članstva u NATO".

Konstatovao je da je poslednjih godina "imidž Kosova narušen, a kao primer je naveo upotrebu suzavca na sednicima kosovskog arlamenta.

- Kosovo je uspešna priča, ali smo svedoci da su u poslednjih nekoliko godina institucije funksionisale loše. Događaji u Skupštini poslali su lošu sliku Kosova u svet, a to se vidi i po svim medijima koji stalno ponavljaju snimak suzavca u parlamentu - rekao je Tači.

VIDEO Jedna tema je i vlasništvo nad elektroenergetskom mrežom, a to je problem od koga celu Evropu boli glava:

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    25. april 2018 | 13:40

    Samo dijalogom i kompromisima do rešenje.

  • cici

    25. april 2018 | 13:42

    Da bi dijalog bio uspešan neophodno je da Priština ispuni ono što je dogovoreno Briselskim sporazumom.

  • micika

    25. april 2018 | 13:40

    Srbija je ta koja je otvorena za dogovor, što se ne može reći i za Prištinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA