≫ 

Šta ja to mogu da predam, a da Janković, Jeremić i Đilas već nisu predali!? Vučić odgovarao na teška pitanja o Kosovu

- Ali šta to vredi kad oni svakog dana nešto izmišljaju. Reći će sutra da sam vas jurio motkom po Leoniju - rekao je Vučić

  • 12

Posle otvaranja novog pogona u niškoj fabrici Leoni, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je odgovarao na novinarska pitanja. Jedno od "težih" bila je navodna dogovorena razmena teritorija Severa Kosova za jug Srbije sa Albancima i dozvola za stolicu za Kosovo u UN.

Vučić stigao u Leoni, sačekalo ga više hiljada građana: Lopova se nikad nisam plašio, niti ću! (FOTO)

- Ne vredi, ako mislite na Jeremića, Đilasa i Jankovića, šta to da dam što oni već nisu dali? Crnu Goru, Kosovo - kome su dali pravnu legitimaciju i pečate 2008. godine? Rekli su da sam se video sa Sorošem, a video sam se sa svojom ćerkom Milicom, da sam se dogovarao sa Levandovskim, a nisam. Čovek je lepo rekao da je to izmišljotina. Ali šta to vredi kad oni svakog dana nešto izmišljaju. Reći će sutra da sam vas jurio motkom po Leoniju - rekao je Vučić i naglasio da on neće biti predsednik koji obmanjuje da je situacija dobra po pitanju Kosova.

Foto: Tanjug/Rade Prelic

Oni nisu junaci koji će da spasu Kosovo, rekao je Vučić i pitao se čime bi to mogli da urade.

Naša situacija na KiM nije ružičasta, ali moramo da se borimo. Za vreme martovskog progona 2004. oni su ćutali, i 2008. godine kad je Priština jednostrano proglasila nezavisnost su ćutali. Da ne pričam o diplomatiji na steroidima... Cena tih poraza mora da se plati. A vi, ako želite da vas neko obmanjuje, onda izaberite drugog predsednika. Izaberite predsednika koji neće da izgradi klinički centar u Nišu, koji neće da gradi autoputeve - zaključio je Vučić i naglasio da je pred nama veliko putovanje do punopravnog članstva u EU i da sve zavisi od odnosa prema Kosovu, dok sve ostalo služi kao dodatni pritisak.

- Sve drugo što moramo da uradimo, poput vladavine prava, imovine... a za šta, po pravilu, dobijamo uvek najgore ocene, u stvari je dodatni pritisak u smislu: vidi šta će da vam se desi ako oko Kosova ne bude ustupaka! I to nije ništa novo, mi to odavno znamo - zaključio je Vučić.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cveta

    25. april 2018 | 16:03

    Nekada je vrlo teško pronaći pravi odgovor na tako teška pitanja kao što je KiM.

  • Sandra

    25. april 2018 | 17:17

    Predsednik Vucic ima hrabrosti da odgovori na svako pitanje i svaka mu cast na tome.

  • Marko

    25. april 2018 | 17:07

    To što opozicija priča više niko ne sluša!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA