≫ 

Dragan Marković Palma postaje počasni konzul Grčke u Jagodini (FOTO)

- Grčka je moja druga država- izjavio je Palma

  • 0

Grčki ambasador u Beogradu, Elias Eliadis, kaže da je ta zemlja tražila i dobila saglasnost od Ministarstva spoljnih poslova da napravi počasni konzulat sa sedištem u Jagodini, a da će počasni konzul biti Dragan Marković Palma.

U 2 dana 2 nova uslova Prištine za ZSO: Dačić za radikalan odgovor

- Sigurni smo da će to pomoći daljem razvijanju odnosa dve zemlje što je u interesu svih građana - rekao je Eliadis na izložbi "Antička Grčka" u Muzeju Jugoslavije, u okviru manifestacije "Grčki dani u Beogradu".

Izložbu su posetili i ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić kao i Dragan Marković Palma koji je izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja počasnog konzulata.

- Hvala što se saopštili da će biti otvoren počasni konzulat u Jagodini. Moja obaveza biće ista, kao što sam i pre radio. Grčka je moja druga država - rekao je Marković koji je predložio da se sledeće godine Dani Grčke organizuju u Jagodini.

Foto: Promo

Naveo je da će konzulat predstavljati više okruga, Braničevski, Šumadijski i Rasinski gde živi 1,5 miliona ljudi.

Kaže i da mu je drago, jer se izložba organizuje u Muzeju Jugoslavije gde se nalazi Kuća cveća, a istakao je i da ministar spoljnih poslova Dačić danas radi ono što je nekada radio Josip Broz Tito - miri Srbiju sa posvađanim zemljama i gradi prijateljske odnose sa svima.

Dačić je danas posle izložbe obišao "Kuću cveća" rekavši da je to i dalje destinacija koju turisti najviše posećuju u Beogradu.

Foto: Promo

- Imajući u vidu da ove godine obeležavamo 100 godina od formiranja Kraljevine Srba Hrvata i Slovenaca u tom smislu treba podržati muzej da se steknu svi uslovi da se taj jubliej obeleži na dostojan način - rekao je Dačić.

Kada je rec o Grčkoj i Srbiji, ističe, to je večna priča o prijateljstvu, ljubavi i međusobnoj podršci.

- Imamo izuzetne prijateljske odnose sa Grčkom. Grčka i Srbija su sudbinski povezane i raduje me naša bilateralna saradnja - rekao je Dačić i dodao da će za desetak dana biti učesnik konferencije Višegradske grupe sa Zapadnim Balkanom u Grčkoj.

On je primetio da se odnosi dve zemlje razvijaju, te da želi da oni budu sve bolji, a najavu da će Marković biti počasni konzul, prokomentarisao je da je nekadašnji gradonačelnik Jagodine mnogo uradio na razvoju odnosa dve zemlje.

- Toliko je ljudi organizovao da letuju tamo da je zaslužio da stavi srpsku zastavu na taj deo grčke obale - našalio se Dačić.

VIDEO: Palma se sprema za predstojeću bajkersku sezonu

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA