Đilas: Opozicija mora da se menja

- Zašto je problem da se udruže i formiraju Savez za Srbiju na državnom i lokalnim nivoima i da svako sačuva svoj identitet? - pita se Dragan Đilas

  • 13

Dragan Ðilas u autorskom tekstu za NIN kaže da postupci opozicije ne treba da budu motivisani željom da "se drugoj opozicionoj stranci uzme jedan posto podrške od ukupno tri koje ima", kao i da ne vidi u čemu je problem da se formira Savez za Srbiju.

Jankovićev saradnik: Đilas od politike pravi biznis, pregovori za sada završeni

Ðilas navodi da i opozicija mora da se menja ako želi da promeni valst, a da je to moguće samo ako se postigne zajedništvo demokratske nacionalne i demokratske građanske Srbije, odnosno ako se ujedinje sve snage koje imaju prefiks demokratsko.

Kako kaže, šta je problem da se napravi dogovor, da svi budu deo organizacije "koja će biti iznad stalne predizborne koalicije, a ispod unitarne stranke" i zašto je problem da se udruže i formiraju Savez za Srbiju na državnom i lokalnim nivoima i da svako sačuva svoj identitet, ali da se uz pomoć udruženja građana i pojedinaca koji će se priključiti ojača i dođe u situaciju da promene vlast.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Ako je nekome važnije da mu stranka na lokalu ima dva posto više glasova nego da nam priđu Lokalni front u Kraljevu ili demonstranti u Požegi, njemu nije ni mesto u Savezu - poručio je Ðilas.

Dodaje da postupci i izjave treba da prestanu da budu motivisani željom da se drugoj opozicionoj stranci uzme jedan posto podrške od ukupno tri koje ima, već da se ukupan korpus opozicionih birača povećava.

- Mora da prestane borba za zauzimanje pozicija ko će dobiti koju nahiju kad Vučić ode sa vlasti. Takvim odnosom prema Srbiji samo produžavamo njegovu vladavinu - objasnio je nekadašnji gradonačelnik Beograda i naglasio da “najveću odgovornost za propadanje Srbije snosi vlast oličena u Aleksandru Vučiću", ali da odgovornost snosi i opozicija.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cuca

    26. april 2018 | 13:57

    Treba da se menjaju i ljudi koji je čine.

  • prestolonaslednikovica

    26. april 2018 | 17:12

    Ne menjajte nista,bas vam dobro ide.

  • nada

    26. april 2018 | 19:38

    Sa istim ljudima na celu, nema ni promena ni pomaka. Opozicija je proslost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA