≫ 

Vlada donela odluku: Evo kom hrvatskom ministru je zabranjen ulaz u Srbiju

Kabinet Ane Brnabić je odluku doneo kao odgovor na mere hrvatske Vlade

  • 49

Vlada Republike Srbije je na današnjoj sednici odlučila o merama reciprociteta Hrvatskoj, prema kojima potpredsednik vlade i ministar odbrane Republike Hrvatske Damir Krstičević do daljnjeg nije dobrodošao u Srbiju, piše u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Kriza se nastavlja: Hrvati spremaju odgovor na srpske kontramere?

Mere reciprociteta Vlada Srbije donela je kao odgovor na notu Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Republike Hrvatske o zabrani ulaska ministra odbrane Republike Srbije Aleksandra Vulina u ovu državu, navodi se u saopštenju.

Foto: Promo

Vlada Srbije smatra da su ovakvi postupci Hrvatske suprotni duhu dobrosusedske saradnje i poštovanju osnovnih evropskih vrednosti, u koje spada i sloboda kretanja ljudi.

Vlada Republike Srbije ostaje opredeljena izgradnji dobrosusedskih odnosa sa Republikom Hrvatskom, uzdržavajući se od postupaka koji mogu doprineti narušavanju odnosa sa susedima.

Takođe, Vlada Srbije ostaje posvećena održavanju mira i stabilnosti u regionu i poštovanju evropskih načela i vrednosti, u interesu svih građana Srbije i regiona, zaključuje se u saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RadeR

    26. april 2018 | 21:14

    Podrzavam odluku Vlade.

  • Живојин Кикинда

    26. april 2018 | 14:57

    Ово неиде на добро стално терамо инат једни другима .и Хрвати нама и ми њима ,Мислим да би нама најбоље било да ми њихове изјаве игноришемо ,и да гледамо своја посла.

  • kornjacarade

    26. april 2018 | 21:04

    podržavam odluku vlade srbije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA