Ako žele rat, imaće rat! Dačić: Srbija spremna da odgovori Hrvatskoj

Na isti način rade i Amerika i Rusija

  • 17

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, izjavio je da će srpska politika prema Hrvatskoj ubuduće biti zasnovana na principu reciprociteta i da će Beograd uzvratiti istom merom ukoliko se zvanični Zagreb odluči na povlačenje svog ambasadora.

Ako Hrvatska povuče ambasadora iz Beograda, Srbija ima spreman odgovor

- Nadam se da će prevladati razum i da ćemo nastaviti putem dobrosusedske saradnje, trasom koju su zacrtali predsednici Kolinda Grabar Kitarović i Aleksandar Vučić. Ali ako neko hoće diplomatski rat, imaće diplomatski rat - rekao je Dačić u intervjuu za list Informer.

U tekstu pod naslovom "Ako Hrvati žele rat, pa imaće rat!", Dačić je podsetio da su Hrvati proglasili za nepoželjnu osobu srpskog ministra odbrane Aleksandra Vulina i da je Beograd uzvratio istom merom, po principu reciprociteta.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Recipročne mere su uobičajena praksa u diplomatiji. Svuda se to radi. Naravno, nismo zadovoljni ovim, ali smo prinuđeni. Mi samo reagujemo, odgovaramo na njihove poteze. Ukoliko dođe do novih neprijateljskih koraka vlasti u Zagrebu, spremni smo da reagujemo - rekao je Dačić.

Ministar je ocenio da je reciprocitet "majka diplomatije" i da isto tako rade i američki i ruski predsednici, Donald Tramp i Vladimir Putin.

Govoreći o mogućnosti da Hrvatska uspori evropski put Srbije, Dačić je ocenio da nije izvesno da će Zagreb u junu blokirati otvaranje novih pregovaračkih poglavlja sa Evropskom unijom.

- I ranije su to pokušavali, pa im to ili nije uspevalo ili nije trajalo dugo vremena - rekao je on.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tig

    30. april 2018 | 11:33

    Ovde se radi o diplomatskom ratu,a ne o ratu.A vi odma skacete do nebesa.

  • rasta

    30. april 2018 | 11:29

    Ma ko ce bre da ratuje purgeru stari ....nema sansone sine...

  • Kiza

    30. april 2018 | 19:57

    E moj Dacicu ti i tvoji najmiliji ratujte a nas pustite da zivimo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA