≫ 

Šešelj ne odustaje: Mi idemo u Hrtkovce

Na režimu je da radi svoje, na nama kao građanima da radimo svoje, rekao je Šešelj

  • 11

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da će bez obzira i na drugu zabranu za održavanje skupa te stranke u Hrtkovcima, radikali otići u to mesto.

Lično ćemo sprečiti Šešeljev skup u Hrtkovcima: Iz LDP-a najavili da će se suprostaviti radikalima

- Kakav god da bude pravni ishod, mi u Hrtkovce idemo. Na režimu je da radi svoje, na nama kao građanima da radimo svoje - rekao je Šešelj novinarima u Skupštini.

On je kazao da je režim očigledno svestan da nema osnova za zabranu, ali da na ovaj način žele da "umore SRS da se bore za osnovna prava".

- Prvo su zabranili miting bez ozbiljnih argumenata, mi smo se žalili Ministarstvu unutrašnjih poslova, koje je zabranu potvrdilo, pa smo onda podneli tužbu Upravnom sudu, koji je poništio odluku i vratio na ponovno odlučivanje - rekao je Šešelj.

Foto: Tanjug/Filip Krajincanic

Kako je rekao, nakon što su radikali ispunili dodatne zahteve, podneli su ponovo žalbu i čekaju rešenje po toj žalbi.

- Ako sve ostane na formalnoj zabrani, mi samo idemo tamo, nećemo se organizovati ni praviti kolone, već će ići ljudi iz naše starnke koji to žele, a ja naravno idem - poručio je Šešelj.

On je naveo da će, ukoliko miting ne bude odobren, članovi SRS otići u Hrtkovce, ''sesti na livadu'' i pošto neće moći da se obrate, jer neće biti razglasa, onda će klimati glavom građanima koji će, uveren je Šešelj, "razumeti šta hoće da im poruče".

- Tamo je 90 odsto građana za nas, iako se ove televizije iz Beograda trude da pokažu da građani Hrtkovaca nisu radosni što mi dolazimo - naveo je Šešelj.

On je dodao da, ukoliko se dozvoli održavanje skupa, radikali će održati miting na kojem će izneti svoje političke stavove.

Hrtkovci - Foto: Marko Jovanović

Naglasio je da bi taj miting bio miran, te da SRS garantuje da neće biti nijednog incidenta i dodao da bi miting obezbeđivala jaka redarska služba.

Šešelj je rekao da nije predviđena šetnja kroz Hrtkovce i objasnio da je to zato što svaka šetnja ide glavnom ulicom, a u tom mestu je ta ulica, kaže, od regionalnog značaja i nije u redu da se zaustavlja saobraćaj.

- Mi smo zakazali potpuno miran miting, nećemo angažovati autobuse i nećemo praviti masovan miting. To je prostor ispred Doma kulture gde staje maksimalno hiljadu ljudi, a mi očekujemo da će biti prisutno nekoliko stotina - naveo je lider SRS.

Šešelj je izrazio očekivanje da se, osim članova SRS, mitingu odazovu i meštani Hrtkovaca i dodao da očekuje prisustvo medija.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sth

    3. maj 2018 | 12:18

    Daj vise sa ovim Seseljom! Idi covece u penziju,gaji golubove,igraj sah..Nemoj nas smarati vise! 🤬🤬🤬

  • Jovan

    3. maj 2018 | 14:24

    Idi bre Vojo, vreme ti je isteklo, nebitan si za mlade.

  • Bg

    3. maj 2018 | 12:08

    OVAJ ŠEŠKO JAČI OD DRŽAVE. DOKLE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA