Podmukao Pacolijev plan: Evo gde je sve spreman da otputuje zbog lobiranja za kosovsku nezavisnost

Ova njegova inicijativa pada uoči sednice Saveta bezbednosti UN o KiM, koja će biti održana 14. maja

  • 5

Šef kosovske diplomatije Bedžet Pacoli učestvovaće na ministarskoj konferenciji Organizacije za islamsku saradnju u Daki, 5. i 6. maja, gde je otputovao nakon posete Italiji, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Beograd i Priština zategli odnose do tačke pucanja: Dramatičan izveštaj u Savetu bezbednosti UN

Pacoli će se, kako se navodi, na marginama tog skupa sastati sa ministrima spoljnih poslova zemalja koje su priznale i sa onim koje nisu priznale jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost.

Najavljeno je da će Pacoli nakon konferencije Organizacije za islamsku saradnju, koja broji 57 država članica, posetiti još nekoliko azijskih zemalja, prenela je prištinska Epoka e re.

Foto: Tanjug/AP

Ova Pacolijeva inicijativa pada uoči sednice Saveta bezbednosti UN o KiM, koja će biti održana 14. maja.

Beograd će na toj sednici predstavljati šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji će, kako su ranije preneli mediji, izneti argumente koji bi bar donekle trebalo da "poklope" pokušaje velikih sila da izdejstvuju nova priznavanja nelegalno proglašene nezavisnosti južne srpske pokrajine.

Dačić će pokušati da ubedi predstavnike onih država koje ne priznaju nezavisnost Kosova da ostanu pri tim pozicijama, ali i da lobira kod onih koji su to učinili da ponovo preispitaju odluku.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rus

    3. maj 2018 | 15:49

    Da nije lukav, prcoli ne bi Jeljcina obrlatio, i od rusa nakupio brdo dolara.Dok je gudre, imaće da plaćaju sve što požele.

  • 👤

    3. maj 2018 | 16:03

    Њихов највећи аргумент је долар. Неће ту бити много речи за убеђивање. Људе много лакше убеди гомила зелених новчаница. Узгред масу њих он згрће и у нашој земљи на својим бензинским пумпама.

  • Vladimir Kovacev

    3. maj 2018 | 17:01

    Dozvolili su im da su glavni za drogu i onda im te pare uzmu na vinjaka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA