Brnabić o borbi protiv korupcije: Formiraćemo koordinaciono telo

- Sa punom ozbiljnošću uzimamo sve preporuke koje dolaze od te i drugih organizacija i institucija - rekla je premijerka

  • 3

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je Vlada Srbije formirala koordinaciono telo koje će se baviti preporukama Grupe zemalja protiv korupcije pri Savetu Evrope (GRECO).

Nova protestna nota iz Srbije: Ovog puta zbog kosovskih simbola na festivalu u Briselu

Brnabić je, povodom pokretanja postupka Saveta Evrope protiv Srbije zbog neispunjavanja preporuka u borbi protiv korupcije, istakla da Vlada sa punom ozbiljnošću uzima sve preporuke koje dolaze od te i drugih organizacija i institucija.

Savet Evrope uvrstio je Srbiju među devet zemalja protiv kojih je, zbog "u celini nezadovoljavajuće" primene preporuka o sprečavanju korupcije među poslanicima, sudijama i tužiocima, pokrenut postupak.

Pored Srbije, među tim zemljama su Belgija, Mađarska, Irska, Luksemburg, Portugalija, Rumunija, Španija i Turska, a postupak je ranije pokrenut prema Belorusiji i Švajcarskoj.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA