≫ 

Možda se ne zna ko će biti gradonačelnik, ali Telegraf zna ko će biti predsednik Skupštine grada

Beograd sutra bira novo rukovodstvo

  • 25

Aktuelni predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, po svemu sudeći, obavljaće i u naredne četiri godine tu funkciju. Kako Telegraf saznaje u gradskim odborima SPS i SNS, dve partije su se dogovorile da funkcioner socijalista bude kandidat za prvog čoveka beogradskog parlamenta na sutrašnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine Beograda, koja je zakazana za 10 sati.

U sredu novi odbornici i predsednik Skupštine Beograda, a kada će biti izabran gradonačelnik?

Pored Nikodijevića, poznato je i ko će biti njegov zamenik, kao i sekretar prestoničkog parlamenta. Kao i prošlom sazivu zamenik predsednika Skupštine grada biće Andrea Radulović iz SNS, dok će sekretar biti Biljana Živković.

Nikola Nikodijević -Foto: Milena Đorđević

Kada se ovaj posao obavi, odnosno obavi konstituisanje skupštinskih organa, počinje da teče rok od 30 dana za izbor gradonačelnika Beograda, koji mora biti iz redova odbornika, i koga bi na narednoj sednici po konstituisanju parlamenta trebalo da predloži predsednik Skupštine grada.

VIDEO Ovaj čovek je napravio Beograd kakav poznajemo:

M.Ivas (marko.ivas@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA