≫ 

Priština ne odustaje od vojske? Nacrt zakona o transformaciji KBS predat Vladi Kosova

- Ministarstvo KBS potvrdilo je da je Nacrt zakona poslat vladi 8. maja

  • 78

Osam dana nakon isteka roka, kosovsko ministarstvo je vladi poslalo Nacrt zakona o trasformaciji kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, nakon čega će taj dokument u formi predloga biti dostavljen parlamentu, piše prištinski Zeri.

Čedomir Jovanović sa Aljbinom Kurtijem u Prištini o "prošlosti, ratovima i ranama na Balkanu"

Ministarstvo KBS potvrdilo je da je Nacrt zakona poslat vladi 8. maja, uvereno da će političke partije glasati za ovu transformaciju.

- Nakon dobijanja finansijskog izveštaja o budžetskim troškovima iz Minsitarstva finansija i saglasnosti od Ministarstva za evropske integracije da je tekst u skladu sa zakonodavstvom EU, nacrt zakona o transformaciji KBS je 8. maja poslat vladi - rekao je Ibrahim Šalja, portparol ovog ministarstva.

Sa druge strane, kosovska vlada kaže da traži konsenzus o ovom pitanju, koje se po njima mora izvršiti u koordinaciji sa strateškim partnerima Prištine.

Srpska strana protivi se formiranju kosovske vojske, o čemu je nedavno govorio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, koji je pozvao Srbe na KiM da ne pristupaju ilegalnoj vojsci Kosova, uz objašnjenje da je to ilegalno i kažnjivo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA