KFOR bi mogao da ode sa Kosova: Jedan korak će biti presudan

NATO za sada nema plan da promeni ili smanji misiju na Kosovu

  • 88

Komandant KFOR-a general Salvatore Kuoči izjavio je da bi u slučaju formiranja Kosovskih oružanih snaga (KBS) članice NATO pojedinačno odlučivale o ostanku na Kosovu.

Španski premijer je udario blokadu za Kosovo, ali u Madridu kažu da je izgubio rat na Balkanu

- Formiranje oružanih snaga Kosova odluka je kosovskih institucija, u skladu s ustavnim procedurama. U slučaju da se formiraju oružane snage, članice Alijanse pojedinačno bi odlučivale o tome da li bi snage KFOR-a ostale na teritoriji Kosova - rekao je italijanski general Salvatore Kuoči za Večernje novosti.

On je naveo da NATO za sada nema plan da promeni ili smanji misiju na Kosovu.

Upitan da li KFOR obučava pripadnike Kosovskih bezbednosnih snaga, Kuoči je rekao da KFOR "u okviru svog mandata i zadataka podržava razvoj i unapređenje kapaciteta KBS-a koje treba da budu u mogućnosti da reaguju na krizne situacije".

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Katic

    14. maj 2018 | 12:13

    Oruzane snage Kosova za nas nisu opcija, ako zapad misli da to sprovede u delo, pa imamo i mi vojsku, necemo sedeti i gledati skrstenih ruku scenario iz 2004.

  • Ines

    14. maj 2018 | 12:39

    Ne jasno je zasto ne dozvoljavaju nasoj vojsci i policiji da odu da brane nas narod.

  • Vukoodlaak

    14. maj 2018 | 12:51

    Srbijo,ovo nije nikakva politika visokog nivoa,ovo je cista ulicarska caka u kojoj otmes,ukrades a potom pocinjes sa ucenama?oni su kosovo oteli a mi trazimo medunarodnu pravdu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA