Tači otkrio datum novog susreta s Vučićem u Briselu: Evo kada može da se očekuje nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Dijalog Beograda i Prištine je praktično prekinut krajem marta, posle incidenta sa hapšenjem direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića

  • 73

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine mogao bi da se očekuje u junu, najavio je predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači.

Šta EU očekuje od dijaloga: Johanes Han o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, predstojećem samitu u Sofiji, strategiji proširenja

Dijalog Beograda i Prištine je praktično prekinut krajem marta, posle incidenta sa hapšenjem direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici.

- Verujem da ćemo u drugoj polovini juna imati novi susret u Briselu - rekao je Tači na forumu u Bečićima kratko odgovarajući na pitanje N1 o nastavku razgovora na relaciji Beograd-Priština.

Vučić i Tači na samitu u Bugarskoj Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Tači je to rekao u Budvi gde na poziv Atlantskog saveza Crne Gore i Vlade te zemlje učestvuje na bezbednosnom forumu "To be Secure" (2BS).

"To be Secure" je godišnji forum na visokom nivou koji se bavi pitanjima globalne, transatlantske i bezbednosti u Jugoistočnoj Evropi, a na njemu učestvuju i predstavnici SAD, Kanade i Evropske unije.

Tači je rekao da je Crna Gora inspiracija kada je reč o evropskim i evroatlantskim integracijama, te da njeno i članstvo Albanije u NATO donosi stabilnost celom regionu Zapadnog Balkana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jana

    22. maj 2018 | 21:31

    Tači da se ne bavi datumima , već da formira ZSO-a.

  • srki

    22. maj 2018 | 18:23

    Vredi li uopšte više voditi dijalog sa nekim ko neispunjava svoje obaveze

  • Baki

    22. maj 2018 | 18:21

    Drzavi Srbiji ugled u svetu zadnje 4 godine drasticno povecan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA