≫ 

Dačić rusku "čeličnu damu" pozvao u Guču: Posle poziranja u našoj nošnji, Zaharova spremna i za srpsku trubu

Ovaj poziv nije iznenađenje s obzirom na jake prijateljske veze između njih dvoje

  • 2

Šef diplomatije Ivica Dačić će pozvati portparolku ruskog ministarstva spoljnih poslova i svoju dobru prijateljicu Mariju Zaharovu da ove godine bude njegov gost u Guči, na "Saboru trubača", najavio je gostujući u emisiji "Ćirilica".

Vučiću stiglo važno pismo iz Kine: Evo koju poruku je Si Điping poslao predsedniku Srbije

Ministar Dačić želi i na ovaj način da zahvali jednoj od nabližih saradnica ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova na njenoj srčanoj borbi za nacionalne interese Srbije, posebno u odbrani Kosova i Metohije.

- Ona se zaista nesebično zalaže za naše interese i kroz javne nastupe i izjave koje daje, ali i na mnogim mestima i u situacijama koje nisu vidljive u javnosti, i na tome smo joj veoma zahvalni - rekao je srpski šef diplomatije.

Ovaj poziv nije iznenađenje s obzirom na prijateljstvo i specifičan odnos koji imaju Zaharova i Dačić, a osim prijateljskih razgovora, oni uveseljavaju jedno drugo poklonima skoro svaki put kada se sretnu.

Krajem 2016. godine, on je svojoj ruskoj koleginici poklonio jelek, čime se ona odmah pohvalila na svom fejsbuk profilu.

- Dobila sam poklon od ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića, važan, rekla bih i osnovni deo srpske ženske narodne nošnje - jelek - napisala je ona.

Malo pre toga ona je na istoj društvenoj mreži podelila fotografiju koja je nastala sa jednog od zasedanja Generalne skupštine UN na kojoj se vidi kako joj Dačić ljubi ruku.

- Počnimo dan sa pozitivnim - naš posao nije lišen i takvih momenata. Posebno, kada stvar u svoje ruke uzmu srpska braća. Ali, Sergej Lavrov uvek stoji na straži ruskih interesa - napisala je ona.

Pogledajte gostovanje Ivice Dačića u emisiji "Ćirilica".

VIDEO: Dačić oštro odbrusio Čitaku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA