Glavni odbor POKS-a izglasao svoje crvene linije o Kosovu i Metohiji, Republici Srpskoj, Rusiji i monarhiji preko kojih neće preći

Za potpredsednika stranke izabran Vojislav Mihailović, unuk generala Dragoljuba Draže Mihailovića

  • 3

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) održao je danas sednicu Glavnog odbora u Kragujevcu na kom su usvojili važne odluke. 

Neverovatan prelet u Skupštini Srbije: Od Radulovića, preko demokrata, do POKS-a

Pokret obnove Kraljevine Srbije je vrlo snažno za ideju pristupanja Srbije Evropskoj uniji, ali nikako po svaku cenu, odnosno ne na uštrb vitalnih srpskih nacionalnih interesa. Naša crvena linija koju ne možemo preći je priznanje Kosova i Metohije, prihvatanje gašenja Republike Srpske i uvođenje sankcija Rusiji.

Vojislav i Dragoljub Mihailović Foto Marko Todorović , Arhivska fotografija

POKS insistira, da se pre potpisivanja pravnoobavezujućeg sporazuma između Beograda i Prištine, potpiše pravnoobavezujući sporazum između Beograda i Brisela, koji će garantovati da Evropska Unija, niti sada, niti bilo kada u budućnosti neće tražiti od Srbije, kao uslov ulaska u EU, da pređe ove crvene linije.

Pokret obnove Kraljevine Srbije poziva vlasti u Srbiji da ukinu nelegalnu, nelegitimnu i protivpravnu odluku iz 1945. godine, kojom je ukinuta monarhija i time omogući obnovu Kraljevine Srbije, kako bismo imali jaču pregovaračku poziciju sa Prištinom.

Podsećamo da je prisajedinjenje Kosova i Metohije Kraljevini Srbiji, 1913. godine, bilo podržano od svih velikih sila, koje danas traže od Republike Srbije da se odrekne ove svoje svete zemlje. Kraljevina Srbija je vratila Kosovo i Metohiju i samo je Kraljevina Srbija može sačuvati.

Glavni odbor POKS danas je na sednici za potpredsednika stranke izabrao Vojislava Mihailovića, diplomiranog pravnika, bivšeg gradonačelnika Beograda i unuka generala Dragoljuba Draže Mihailovića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    26. maj 2018 | 19:14

    Правилне одлуке и никад нико их не сме прекршити!

  • Rutenka

    26. maj 2018 | 23:44

    Ko su o I ljudi? Koga zanim sta oni pricaju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA