Brišu srpske granice: Ukida se kontrola putnika na prelazima ka Albaniji

Svi poslanici su glasali za rezoluciju kojom se za građane tzv. države Kosovo i Albanije u potpunosti otvara izlaz i ulaz ka Albaniji

  • 21

Skupština samoproglašenog Kosova usvojila je danas rezoluciju kojom se ukida kontrola kretanja putnika koji prelaze u Albaniju, prenosi Gazeta ekspres.

Kordoni policije, zatvorene ulice, pretnje radikala i Zavetnika: Ovo je obeležilo otvaranje festivala "Merdita, dobar dan" (FOTO) (VIDEO)

Svi poslanici su glasali za rezoluciju kojom se za građane tzv. države Kosovo i Albanije u potpunosti otvara izlaz i ulaza preko prelaza Morina i Cafa Pruš kod Đakovice i Vrbnica kod Prizrena.

Prema rečima Dardana Molocaja iz Socijaldemokratske partije, koji je predložio rezoluciju, ovim se ukida kontrola kretanja građana, a ne prelazi.

Parlament tzv. države Kosovo--Foto: AP/Tanjug

Skupština samoproglašenog Kosova je usvojila i odluku o ukidanju rominga za mobilnu telefoniju između operatera u tzv. državi Kosovo i u Albaniji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neko

    31. maj 2018 | 00:30

    Znaci skoro pa velika albanija... a Srbija čuti i ostali isto u okolini

  • Xxx

    30. maj 2018 | 22:34

    A mene srbijanska carina iz cipela izuva kad prelazim iz republike srpske u srbiju.

  • Tadija

    30. maj 2018 | 21:30

    Kompromis?!? Kad je ono rečeno da su Kosovo i Vojvodina dva oka u glavi i ondak se raspala cela SFRJ... izgleda da su nam jedno oko iskopali... nadam se da drugo ovoj starici ostati i da neće ova zemlja pasti na Beogradski pašaluk... Oteto prokleto! Vrati će se sve to jednog dana za 100-200 godina, ako tada bude nas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA