≫ 

Dodik priziva ujedinjenje Srbije i Republike Srpske, a evo šta kaže Dačić

Dodik kaže da će kraj veka Srbija i Republika Srpska dočekati u jednoj državi

  • 32

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, povodom izjave predsednika RS Milorada Dodika da će doći do ujedinjenja RS i Srbije do kraja veka, izjavio je danas da Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i da to nije tema o kojoj se razgovara.

Dodik poziva na državno ujedinjenje Republike Srpske i Srbije

Srbija, kaže Dačić, poštuje teritorijalni integritet BIH, a naravno da ima specijalne veze sa Republikom Srpskom.

- Ali to nije tema o kojoj se sada razgovara. Šta će biti u budućnosti, mislim da to niko ne može da vam kaže, naročito ne u tako dalekoj budućnosti - poručio je Dačić.

VIDEO: Dačić predstavio "Guči" kapu, deo uniforme prvih srpskih diplomata

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Evropljanin

    31. maj 2018 | 14:52

    Bosna i Hercegovina je jedna vestacka tvorevina i kao takva ona je jedna disfunkcionalna drzava bez perspektive i mogucnosti za dalji napredak i razvitak. Ono sto bi bilo najbolje uciniti (i po Srbe i po Muslimane/Bosnjake) jeste podela BiH po granicama entiteta, odnosno da Republika Srpska pripadne Srbiji, a Federacija BiH ostane nezavisna drzava. Nazalost, ideje ove vrste se kod Bosnjaka i Hrvata smatraju jos jednim pokusajem stvaranja Velike Srbije i krsenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, pa ih je zbog toga prakticno nemoguce ostvariti.

  • crni Djordje

    31. maj 2018 | 14:49

    Pa ako Kosovo ukida granicu sa Albanijom zasto nema reciprocne vrednosti Srbije sa Republikom Srpskom?Ako EU jedno dozvoli onda i drugima treba dozvoliti.Dodik je pravi Srbin uvek reciprocitetom im odgovara!

  • Wien

    31. maj 2018 | 14:21

    Drina je vazda tekla sredinom Srbije....tako ce opet biti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA