Posle spora Makedonije i Grčke na red dolazi Kosovo: Završni deo dijaloga počeće u junu

Postoji i vremenski okvir, prema kojem bi se proces mogao zaključiti do kraja 2018. godine ili do sredine naredne godine, naveo je Hodžaj

  • 7

Potpredsednik kosovske vlade Enver Hodžaj izjavio je da će završni deo dijaloga sa Beogradom početi u junu i da se očekuje da će ovaj proces biti završen ove godine.

Šta traži Priština pre formiranja Zajednice srpskih opština: Haradinaj otkrio razlog prekidanja pregovora

Enver Hodžaj je listu Koha ditore rekao da je trenutno prioritet EU spor oko imena između Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije i Grčke i da će, nakon što se taj problem reši, primarna pažnja biti prebačena ka dijalogu Prištine i Beograda.

- Prvi sastanak može da bude održan u junu, a postoje i neki principi na kojima treba postaviti dijalog. Postoji i vremenski okvir, prema kojem bi se proces mogao zaključiti do kraja 2018. godine ili do sredine naredne godine - naveo je Hodžaj.

Enver Hodžaj - Foto: Tanjug/STR

Rekao je da će "međusobno priznavanje biti jedan od kriterijuma za normalizaciju odnosa".

List najavljuje da će kosovska skupština u ponedeljak raspravljati o vladinoj platformi o dijalogu i da će sedecće sedmice Socijaldemokratska partija (PSD), nova stranka u parlamentu, održati okrugli sto političkih partija na temu dijaloga sa Beogradom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ns72

    1. jun 2018 | 11:45

    Niko, pa ni Vrhovni vodja Vučić ne sme ni po koju cenu predati suverenitet Srbije. Okanite se ispiranja mozga o kompromisima, deobi teritorije i slično. 1941 je bio predat suverenitet Srbije, to narod nije prihvatio. Na referendumu će biti isto. Šta tada uraditi? Prihvatiti činjenicu da Albanci žive na teritoriji Srbije kao u Medvedji i to je to.

  • Ns

    1. jun 2018 | 10:36

    Ja ne bi pregovarao dok ne ispune sve sto se vec dogovorilo i kako se dogovorilo....

  • Lucifer 1.

    1. jun 2018 | 13:56

    Kad se reši konflikt Palestine i Izraela tada će i Srbije i Kosova,ne treba žuriti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA