≫ 

Pada odluka o gradonačelniku Beograda: Ko ima najveće šanse?

Predlog će saopštiti šef beogradskih naprednjaka Nebojša Stefanović

  • 63

U Beogradu će danas biti održana sednica proširenog sastava Gradskog odbora SNS kojoj se očekuje odluka o gradonačelniku. Kako prenosi beogradska štampa, direktor i hirurg Univerzitetske dečje klinike u Beogradu dr Zoran Radojičić, koji je bio prvi na listi SNS na beogradskim izborima, biće novi gradonačelnik Beograda, a dosadašnji gradski menadžer Goran Vesić biće njegov zamenik.

Beogradski naprednjaci odlučuju ko će na čelo Beograda

To je ideja lidera SNS i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koju će šef beogradskih naprednjaka Nebojša Stefanović da predloži na sednici stranke koja se održava danas.

U vrhu SNS kaže da je predlog da Radojičić bude gradonačelnik ispunjavanje obećanja koje je SNS dao Beograđanima u predizbornoj kampanji.

Zoran Radojičić - Foto: A. Nalbantjan

Radojičić je bio prvi na listi i fer bi bilo da ne varamo narod, da u ovom trenutku na tu poziciju ne stavimo nekog drugog sa liste. Drugo, rekli smo da ćemo ići sa novim licima, ali je važno i da u gradskoj vlasti bude iskusnih, starih lica koji znaju posao u prestonici, pa će tu biti i Vesić najverovatnije na poziciji zamenika gradonačelnika, a Andreja Mladenović najverovatnije pomoćnik, navode u vrhu SNS.

Navodi se da će biti i još novih lica, poput bivšeg košarkaša Gorana Grbovića, koji će takođe biti u gradskoj upravi.

Prenosi se i da je kandidat za gradonačelnika bila i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović, a izvori kažu da je rukovodstvo smatralo da je pred njom budućnost i ozbiljna perspektiva ali da joj je potrebno još malo znanja i iskustva, što će ona u naredne dve-tri godine i steći.

Ko je bio Branko Pešić, čovek kojem Beograd duguje mnogo?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA