Palma u Solunu preneo ličnu molbu za grčku vlast: Uputite notu zbog napada na Srbe na Kosovu (FOTO)

Marković je domaćinima preneo pozdrave predsednika Srbije i šefa srpske diplomatije

  • 2

Predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Dragan Marković - Palma danas je u Solunu razgovarao sa ministarkom Makedonije i Trakije Marijom Koljom Curuhu, koja je podsetila na izuzetno dobre odnose dve zemlje, ali i na velike probleme koje one trenutno imaju.

Palma: Evropska unija da nas više ne laže (FOTO)

Ona je posebno istakla problem imena Makedonije koji opterećuje odnose Grčke sa severnim susedom, navodeći, međutim, da Grčka nema ništa protiv suseda, te da će odluku o imenu koju donesu dve vlade svakako podržati.

Grčka ministarka i MArković - Foto:Tanjug/Dušan Aničić

Marković je domaćinima preneo pozdrave predsednika Srbije i šefa srpske diplomatije, ali i ličnu molbu molbu za "grčku vlast", a u vezi sa napadima na Srbe i njihovu imovinu poslednjh 15 dana na Kosovu i Metohiji.

- Pošto Evropa ćuti, ne reaguje, zamolio bih da grčka vlada uputi notu i da traži da oni koji odlučuju o bezbednosti građana na Kosovu i Metohiji promene način posmatranja, jer sve se to dešavalo isred očiju međunarodne zajednice i KFOR - objasnio je Marković.

Grčka ministarka i Marković - Foto:Tanjug/Dušan Aničić

Navodeći da Srbija ima "nekoliko prijateljskih država u Evropi, ali da je Grčka najveći prijatelj Srbiji", Marković je pomenuo da će ovog leta 700.000 do milion Srba letovati u Grčkoj, te da je "za 60 odsto Srba Grčka druga država".

Domaćinima je poručio da "manje štrajkuju u vreme turističke sezone, a da policija na graničnim prelazima brže radi, dok je ministarku Mariju Kolju Curuhu obavestio da će postati počasni konzul Grčke u Srbiji i poklonio joj grb Jagodine.

Grčka ministarka i Marković - Foto:Tanjug/Dušan Aničić

Marković u Solunu boravi na čelu političko-privredne delagacije Jagodine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    9. jun 2018 | 10:14

    Vidis ja sam mislisio da je Rusija najbeci prijatelj Srbije a ne Grcka....ali dobro,zavisno gde se nalazimo kad smo u Grckoj je Grcka,kad smo u Rusiji Rusija...... :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA