Jeremić tvrdi da Vučić planira nemire na severu Kosova, Đurić mu odgovorio: Dijabolične fantazije

Potpredsednik GO SNS oštro odreagovao na izjavu predsednika Narodne stranke

  • 13

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da predsednik SNS-a Aleksandar Vučić planira da u narednih nekoliko meseci izazove nemire na severu Kosova i Metohije, kako bi sporazum sa Prištinom koji podrazumeva članstvo Kosova u UN bio doživljen kao olakšanje, saopštila je ta stranka. S druge strane, potpredsednik Glavnog odbora SNS, Marko Ðurić, ocenio je kao potpunu političku neodgovornost i ličnu nestabilnost ocene i izjave Vuka Jeremića, koji, kako je naveo, mašta o scenariju o nemirima na Kosovu i Metohiji.

U Jeremićevoj stranci tvrde da ne stoje iza protesta, SNS poručuje: Ponavljaju svoje banalne i drske laži

Kako se navodi, Jeremić je na osnivačkoj skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Voždovac rekao i da vlast Srbiju "drži u stanju de fakto okupacije".

Prema njegovoj oceni, vlast na račun ustupaka po pitanju Kosova dobija zauzvrat međunarodnu podršku, koja zato ne kritikuje njegovu vlast.

Jeremić je dodao i da će Vučić, ako mu se dozvoli da "proda" Kosovo, ponuditi da "razvlasti Republiku Srpsku", a potom i da na isti način uvede Srbiju u NATO.

Vuk Jeremić - Foto: Telegraf

Reagujući na izjavu Jeremića, Ðurić kaže da lider Narodne stranke polazi od sebe i navike da u svom beskrupuloznom karijerizmu zanemaruje interese građana, najavljuje da će Srbija izazvati nemire na severu Kosova i Metohije kako bi imala izgovor za ustupke Prištini.

- Upravo se takvim metodama služio nekadašnji režim, čiji je Jeremić bio istaknuti član, i bez ikakve sumnje Jeremić bi se, da ima ikakvu težinu, i danas igrao politike koristići Srbe na Kosovu i Metohiji kao pokretne mete - naveo je Ðurić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Marko Đurić - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ðurić podseća da su upravo Jeremić i njegovi partijski drugovi svojevremeno 2011. izazvali nemire na severu Kosova i Metohije, a potom zarad ostanka na vlasti ostavili Srbe u pokrajini na cedilu i uveli im prelaze poput graničnih, carinske pečate i prištinska lična dokumenta.

- Srpska napredna stranka i predsednik Aleksandar Vučić učiniće sve da zaštite bezbednost našeg naroda na Kosovu i Metohiji, ali i nastaviti da insistiraju da se razjasni kakva je priroda Jeremićevih odnosa sa međunarodnom kriminalnom grupom korupcionaša i perača novca i za kakve protivusluge je dobio 200.000 evra od katarske ambasade u Berlinu - poručio je Ðurić.

Istakao je da Srbe na Kosovu i Metohiji ne smeju da onespokoje "dijabolične fantazije" Vuka Jeremića, čiji je jedini posao očigledno da sedeći u skupim restoranima u Njujorku ili Toskani smišlja pakosti srpskom narodu i državi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    13. jun 2018 | 12:41

    KiM je proglasilo nezavisnost kada je upravo Jeremic bio ministar. Tako da mu je svaka suvisna.

  • Miloš

    13. jun 2018 | 12:24

    Vučić se iskreno zalaže za mir, to su budalaštine.

  • Marjan Binički

    13. jun 2018 | 12:36

    Ova izjava Vuka Jeremića je neozbiljna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA