≫ 

Ko je Mitrović, ko SMS, a ko Kolarov u fudbalskoj reprezentaciji Skupštine Srbije?

Ekipa Skupštine Srbije je u novembru prošle godine osvojila treće mesto na turniru u malom fudbalu, koji se svake godine održava u ruskoj prestonici u okviru parlamentarnih igara

  • 0

Broje se sati do početka najveće fudbalske fešte - Svetskog prvenstva u fudbalu. Većini je poznato da je naša reprezentacija ostvarila plasman i da ih u Rusiji, domaćinu takmičenja, očekuju dueli sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom. Najvažnija sporedna stvar na svetu ima poklonike i u Skupštini Srbije. Pa, tako i među 250 poslanika, na početku rada ovog saziva, Filip Stojanović, predstavnik SRS kao svojevrsni selektor, odabrao je 11 kolega, koji igraju revijalne utakmice i turnire sa parlamentarcima iz drugih država.

Bura u Skupštini! Opomene odmah na početku i pauza da se smiri situacija

Kada je pre dve godine izabran aktuelni saziv parlamenta u fudbalsku selekciju su ušli: Đorđe Milićević, Dejan Radenković, Žika Gojković, Dejan Nikolić, Milan Stevanović, Zoran Kasalović, Milan Lapčević, Mirko Čikiriz, Đorđe Kosanić, Srđan Kružević i Goran Kovačević.

Poput pravih fudbalera, menjali su klubove, u njihovom slučaju poslaničke. Tako je Lapčević iz DSS prešao među samostalne poslanike, dok su se Čikiriz i Kasalović preselili iz zakonodavne u izvršnu vlast, odnosno u ministarstva Vlade Srbije.

Ipak, ono što je konstanta u ovoj selekciji da je kapiten Dejan Nikolić iz Demokratske stranke, njegov zamenik Milan Lapčević, dok je najbolji strelac i igrač Đorđe Milićević iz SPS, ukratko nam je skenirao svoje pulene selektor Stojanović.

Filip Stojanović, selektor fudbalske selekcije Skupštine Srbije - Printskrin: Youtube/Radikali u Skupštini

Akcijama se često odazivaju i Žika Gojković iz POKS-a, Đorđe Kosanić i Vojislav Vujić iz Jedinstvene Srbije.

Ekipa Skupštine Srbije je u novembru prošle godine osvojila treće mesto na turniru u malom fudbalu, koji se svake godine održava u ruskoj prestonici u okviru parlamentarnih igara.

Najbolji je tada bio pomenuti Đorđe Milićević.

- Odavno se nismo okupili, ali smo tu kada postoji neka humanitarna utakmica ili sličan povod - rekao je Milićević za naš portal.

Đorđe Milićević, najbolji strelac fudbalske selekcije Srbije - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Milićević je optimista u vezi nastupa reprezentacije Srbije u Rusiji.

- Sve zavisi od prve utakmice sa Kostarikom. Daleko je važnija ona, od one koju ćemo odigrati sa Brazilom - izjavio za je Telegraf.rs, Milićević, koji je i potpredsednik parlamenta.

S druge strane, "selektor" Stojanović nema prevelika očekivanja.

- Mi imamo dobru reprezentaciju, ali selektor nema previše iskustva. Ne potcenjujem Krstajića, bio je sjajan igrač. Ekipa može da napravi bum, a može i da ispadne posle utakmica u grupi - kazao je za naš portal Stojanović.

M.Ivas (marko.ivas@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA