Predstavnici Srpske liste u američkom Ministarstvu odbrane: Potrebne su jasne i odlučne reakcije

Predstavnici Srba su tokom sastanka izneli detalje oko poslednjih incidenata na Kosovu u kojima su meta bili Srbi

  • 17

Predstavnici Srpske liste razgovarali su danas sa pomoćnicom zamenika sekretara odbrane SAD-a Laurom Kuper o poslednjim incidentima na KiM, stavu te liste oko transformacije KBS-a u "oružane snage Kosova", kao i trenutnoj političkoj situaciji, saopštila je Srpska lista.

Došli smo da predstavimo realne probleme Srba na Kosovu: Jevtić o poseti delegacije Srpske liste Vašingtonu

Predstavnici Srba su tokom sastanka izneli detalje oko poslednjih incidenata na Kosovu u kojima su meta bili Srbi, kao i potrebu da se jasnim i odlučnim reakcijama takvim događajima stane na put, gde je istaknuto da je "jedino ambasador SAD-a na Kosovu jasno izneo stav i osudio incidente", rečeno je u saopštenju.

Kada je reč o poziciji Srpske liste oko promena imena KBS-a, ona je jasna i nedvosmislena i Srpska lista je protiv te incijative, izneli su predstavnici te liste u razgovoru sa Kuper, a posebno je naglašeno da još ima puno posla u procesu radnje poverenja i u tom procesu je potrebno raditi na temama koje su životno važne.

Nastavak dijaloga je od suštinske važnosti kako bi se osigurao dugoročan mir i stabilnost i SAD igra važnu ulogu u tom procesu, naglašeno je tokom sastanka, rečeno je u saopštenju.

Delagaciju Srpske liste čine predsednik liste i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić, potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić i gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić, a sastaće se i sa vd zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmerom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joka

    14. jun 2018 | 13:08

    Srbija mora da nastavi da razgovara i prenosi probleme koji srpski narod ima na Kosovu, ovo je jedan od nacina aa da li je delotvoran to cemo videti u buducnosti.

  • vsd

    14. jun 2018 | 13:14

    Srbima na KIM mora da se obezbedi elementarna bezbednost svakako

  • sale

    14. jun 2018 | 12:46

    Srbi su žrtve nasilja na Kosovu i Metohiji sa tom činjenicom moraju biti upoznati predstavnici SAD, kako bi izvršili pritisak na prištinske vlasti da poštuju ljudska prava i obezbede sigurnost Srbima na KiM.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA