Priština da pokaže ozbiljnost: Premijerka Srbije progovorila na temu Briselskog sporazuma

Brnabić je ukazala je da su incidenti i napadi na Srbe koji žive na KiM nešto što otežava dijalog i nastojanje Srbije da se pronađe kompromis.

  • 13

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija pokazala konstruktivnost i da je uvek spremna na razgovore, a da od EU i drugih zemalja, kao što je SAD, očekuje da utiču na Prištinu da pokaže ozbiljnost, primeni Briselski sporazum i bude partner sa kojim se može razgovarati.

Šef delegacije EU u Srbiji posle sastanka s ambasadorima, Brnabić i Joksimović: O vladavini prava, odnosu BG i PR i reformama (FOTO)

- Osnovno je da kada nešto ispregovarate i potpišete, to i implementirate. Besmisleno je bez toga razgovarati o drugim stvarima - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka sa ambasadorima zemalja članica EU.

Takođe, ukazala je da su incidenti i napadi na Srbe koji žive na KiM nešto što otežava dijalog i nastojanje Srbije da se pronađe kompromis.

Foto: Vlada Srbije

Rekla je i da trenutno ne vidi nikakav povod za optimizam, jer nema pritiska na Prištinu da promeni odnos prema Srbima na KiM i dodala da je tu važna EU kao posrednik razgovora Beograda i Prištine, ali i garant Briselskog sporazuma.

Novinare je interesovalo i mišljenje premijerke o datumu nastavka Briselskog dijaloga, a ona je podsetila da je on podignut na predsednički nivo.

- Dakle, taj dijalog vodi predsednik Srbije, mogu da kažem samo da je Srbija uvek spremna za razgovor, ali da Priština ništa nije uradila da implementira Briselski sporazum, čija je kičma ZSO - ukazala je Brnabić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovica

    14. jun 2018 | 19:33

    Pristina minira svaku vrstu dijaloga.

  • Nele

    14. jun 2018 | 19:35

    Pored EU i Amerika treba malo da porazgovara sa čelnim ljudima u Prištini da se malo trgnu i da poštuju sporazume.

  • Sanja

    15. jun 2018 | 08:28

    Bitna ozbiljnost obe strane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA