Srbi se bore za Mostar: Jedinstvenom listom do poslanika u kantonalnoj Skupštini

- Opšta je procena da bi, ako bi izašla jedna jedinstvena srpska lista za skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona i prošla cenzus od tri odsto, Srbi imali svog poslanika ili možda više njih i postali bi politički faktor - rekao je Linta

  • 0

Za bolji položaj Srba u Mostaru i Hercegovačko-neretvanskom kantonu izuzetno su važni predstojeći izbori u BiH, izjavio je danas predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta koji je primio delegaciju Koordinacije Srba iz Mostara, na čelu sa predsednikom Dušanom Golom.

Kada Plenković hvali Tuđmana, on hvali proterivanje Srba: Šta Linta kaže o ideji da avioni F16 "zagrme" nad Kninom na godišnjicu Oluje

- Opšta je procena da bi, ako bi izašla jedna jedinstvena srpska lista za skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona i prošla cenzus od tri odsto, Srbi imali svog poslanika ili možda više njih i postali bi politički faktor - rekao je Linta novinarima nakon sastanka u Narodnoj skupštini.

Dodao je da bi onda Srbiji mogli da se aktivno i sa daleko bolje pozicije bore za svoja nacionalna i ljudska prava.

Linta je naglasio da je na sastanku dogovoreno da se učini sve da se podstakne što veći broj Srba koji su rodom sa područja BiH, a sada žive u Srbiji, da se prijave do 24 . jula za glasanje van BiH.

Na sastanku je, kaže Linta, konstatovano da je položaj Srba u Mostaru i Hercegovačko-neretvanskom kantonu tragičan, jako težak i da se Srbi suočavaju sa brojnim problemima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA