≫ 

Cilj širenja lažnih vesti je destabilizacija Srbije! Za Dačića je posredi politička borba (VIDEO)

Kada pogleda i blokade puteva, da ga sve to neodoljivo podseća na vreme od pre 20 godina i uticaj "škola delovanja", da se šire lažne vesti da bi se promenila vlast, da bi se oslabila pozicija Srbije zbog rešenja Kosova

  • 7

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je jutros da je cilj širenja lažnih vesti, koje se pojavljuju u našoj zemlji, destabilizacija Srbije.

U sedam dana 3 opasne lažne vesti: Kako zaštititi državu i građane od dezinformacija?

- Svedoci smo raznih lažnih vesti, kao vest o kvalitetu vode za piće, kao infromacija da vlada planira da izazove nemire na severu Kosova, da mi sami napadnemo svoj narod, pa do ove poslednje vesti o nestanku novinara - rekao je Dačić u Dnevniku RTS.

Kako je naglasio, cilj je politička borba, a koja ne dolazi samo iznutra.

Međutim, naša politička stabilnost je osnovni činilac koji nam daje snagu za buduće razgovore koji će uslediti, kazao je Dačić.

On navodi da, kada pogleda i blokade puteva, da ga sve to neodoljivo podseća na vreme od pre 20 godina i uticaj "škola delovanja", da se šire lažne vesti da bi se promenila vlast, da bi se oslabila pozicija Srbije zbog rešenja Kosova.

Foto: Beoinfo, Tanjug, Facebook

- Ovde je reč o pritisku da se koordinira da bi mi prihvatili nešto što nije naš državni interes - rekao je šef srpske diplomatije, koji je ponovio da želimo kompromis oko Kosova, a da nećemo prihvatiti jednostrani akt.

Upitan da li je rešenje moguće bez novog formata, Dačić je rekao da ne veruje da se može desiti širenje i promena formata, ali da je moguće da dođe do pritiska.

Taj pritisak se ogleda i kroz neotvaranje poglavlja, to što imamo samo dva poglavlja na šest meseci, čime nismo zadovoljni, ukazao je on.

Prinstskrin: Youtube/RTS

Dačić je naglasio da je Srbija saglasna da neko učestvuje u dijalogu na konstruktivan način, ali da se pritiscima ne može postići ništa.

- Očekujemo nastavak razgovora - rekao je Dačić, dodavši da "njima smeta što radimo na tome da neke zemlje povuku priznanje".

Video RTS-a  pogledajte ovde:

VIDEO: Dačić predstavio "Guči" kapu, deo uniforme prvih srpskih diplomata

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mirjana

    16. jun 2018 | 09:47

    dacicu a sto je poskupelo meso jel to destabilizacija

  • Milorad

    16. jun 2018 | 10:30

    Mi smo destabilizirani već 40 godina.

  • Astronaut

    16. jun 2018 | 11:25

    Hahahaha destabilizovali su sve u Srbiji. Od kulture, privrede, industrije, prosvete, zdravstva... Ne postoji segment života koji nam nije narušen u zadnjih 28 godina . Iste osobe, ista retorika, malo promenili imidž, neke stavove revidirati i nastavljaju da uništavaju preostalo u Srbiji. Je li mislite da je dosta? Hvala vam, nemojte ništa činiti ni za narod ni za državu lakše ćemo opstati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA