≫ 

Demokrate formiraju opozicioni blok: DS sa Đilasom ulazi u formiranje Saveza za Srbiju

- O tome se razgovaralo sa predsednicima drugih stranaka i to je zajednički dogovor - rekao je Zoran Lutovac

  • 2

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac predložio je danas Glavnom odboru stranke da se uđe u razgovore o formiranju Saveza za Srbiju, u kome će, kaže DS, biti član i osnivač.

Šta se dešava sa licima koja su širila dezinformacije o neispravnoj vodi za piće? Stefanović otkrio detalje istrage (VIDEO)

Lutovac je novinarima uoči početka sednice GO rekao da očekuje da će posle diskusije biti doneta odluka da DS uđe u formiranje Saveza za Srbiju, a upitan da li će biti stožer Saveza rekao je da će DS imati ravnopravan status sa svim drugim strankama koje će biti osnivači.

Kako je naveo, o tome se razgovaralo sa predsednicima drugih stranaka i to je zajednički dogovor.

Upitan koje bi to stranke mogle da uđu u Savez, koji je inicirao Dragan Ðilas, rekao je da to ne može da pretpostavi, ali da je svakako Savez otvoren za partije autentične opozicije bez obzira na njihovu poltičku orijentaciju.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac-Foto: Tanjug/Tanja Valić

Kako je rekao, svrha Saveza je da bude širok, te da programsko ideološke orijentacije treba ostaviti po strani, te da se ne insistira na razlikama već na sličnostima i na onome što ih povezuje.

Na otvorenom delu sednice GO Lutovac je rekao da su još na beogradskim izborima građani očekivali da se stvori savez - zajednicka opoziciona lista, da je DS išla samostalno na te izbore i da su to birači prepoznali kao opstrukciju.

Potpredsednica demokrata, Aleksandra Jerkov, na svom Tviter nalogu napisala da sada "predstoji velika borba".

- DS donela odluku o ucešću u formiranju opozicionog saveza. Predstoji nam velika borba. Za građane, za bolju Srbiju, za bolji život u njoj - napisala je ona.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    18. jun 2018 | 09:15

    Koliko su vam validne odluke kada ni cenzus niste imali. Kome prodajete maglu, kada samo Djilasove zelje sprovodite u delo.

  • Тодорић

    17. jun 2018 | 13:15

    Ништа Вам не вреди,па да се удружује и са ванземаљцима са Алфа Кентаури...потписали сте што нисте смели,све саставили намерно лоше у тужби,а сада наставља те посао за који имате корист,овакву или онакву...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA