Formira se radna grupa protiv lažnih vesti: U Vladu Srbije stiže poseban predlog

Sve više država u svetu planira donošenje zakona kojima bi plasiranje "lažnih vesti" bilo najoštrije sankcionisano - navodi se u saopštenju

  • 5

Srpska narodna partija predložiće Vladi Republike Srbije da oformi posebnu radnu grupu koja bi definisala mere odbrane za slučajeve plasiranja "lažnih vesti" i vođenja "specijalnog rata" protiv Srbije.

 Šta se dešava sa licima koja su širila dezinformacije o neispravnoj vodi za piće? Stefanović otkrio detalje istrage (VIDEO)

Naša zemlja se poslednjih nedelja nalazi na otvorenom udaru "lažnih vesti" (eng. fake news) koje se plasiraju sa ciljem izazivanja tenzija, destabilizacije društva i urušavanja državnog poretka Republike Srbije - navela je Srpska narodna partija u saopštenju.

Ta stranka napominje da je termin "lažne vesti" već godinama unazad zastupljen u međunarodnoj zajednici i da sve više država u svetu, poput Velike Britanije, Francuske i Indije, planira donošenje zakona kojima bi plasiranje "lažnih vesti" bilo najoštrije sankcionisano.

U saopštenju podsećaju da je nedavno i Rusija bila meta "lažnih vesti", kada je u Ukrajini plasirana vest o lažiranoj smrti ruskog novinara Arkadija Babčenka u Kijevu.

- Očigledno je da se Srbija, kao i Rusija, nalazi na udaru velikog broja inostranih bezbednosnih struktura koje su spremne da učine sve kako bi našu zemlju onemogućile da vodi čvrstu i odgovornu politiku zaštite našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta po pitanju Kosova - ocenila je SNP u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA