≫ 

Vučić pozvao legendarnog Žorža Veu da poseti Srbiju: Hvala vam što ste poništili priznanje Kosova (FOTO)

Predsednik Vučić je izrazio želju da, uprkos udaljenosti, Srbija i Liberija uspostave bliže veze i saradnju u svim oblastima

  • 43

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Liberije Gbezongara Miltona Findlija, kome je zahvalio na odluci te zemlje da poništi ranije priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Albanci pucaju iz svih oružja uoči pregovora u Briselu: Da li će uopšte doći do razgovora?

Predsednik Vučić je izrazio želju da, uprkos udaljenosti, Srbija i Liberija uspostave bliže veze i saradnju u svim oblastima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

On je uručio pismo sa pozivom predsedniku Žoržu Vei da poseti Srbiju, kako bi dve zemlje otvorile novu stranicu u međusobnim odnosima, izrazivši opredeljenje za jačanje političke, ekonomske, prosvetne i druge saradnje.

Dvojica sagovornika su konstatovali da postoje velike mogućnosti za saradnju u različitim oblastima, među kojima su i poljoprivreda, energetika i obrazovanje.

Ministar spoljnih poslova Liberije Gbezongar Milton Findlij-Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Najavljeno je da će studenti iz Liberije dolaziti na školovanje u Srbiju, u okviru programa za stipendiranje stranih studenata, navadeno je u saopštenju.

Podsetimo, kako je juče potvrđeno portalu Telegraf.rs, Liberija je povukla priznanje nezavisnosti Kosova, a ministar inostranih poslova, Findlej, predao je prvom potpredsedniku vlade i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću notu o povlačenju priznanja kosovske nezavisnosti.

VIDEO: Dačić: Pobeda nad Kostarikom je bila mala osveta za Kosovo

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    21. jun 2018 | 19:46

    Videli su da su pogresili u prethodnoj odluci.

  • daca

    21. jun 2018 | 16:09

    Povlacenje priznanja nam je od velikog znacaja,Veoma je za Srbiju znacajno.

  • Olga

    21. jun 2018 | 21:20

    Liberija je ovom odlukom zaista pokazala koliko ceni nasu zemlju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA