EU se oglasila povodom provokacija iz Prištine uoči nastavka dijaloga

Portal Telegraf.rs zatražio je odgovore od šefice evropske diplomatije Federike Mogerini

  • 16

Povodom zapaljivih izjava koje se tiču granica Srbije, a koje uoči nove runde razgovora u Briselu poslednja tri dana stižu iz Prištine i to od predsednika privremenih instutucija na Kosovu Hašima Tačija, zamenika predsednika vladajuće Demokratske partije Kosova Redžepa Hotija i zamenika kosovskog premijera Envera Hodžaja, portal Telegraf.rs zatražio je odgovore od šefice evropske diplomatije Federike Mogerini.

Albanci pucaju iz svih oružja uoči pregovora u Briselu: Da li će uopšte doći do razgovora?

Pokušali smo da saznamo da li sve ono što smo prethodnih dana slušali od visokih kosovskih zvaničnika, poput svojatanja Sandžaka, pitanja stolice u UN koje bi trebalo da dođe u isto vreme kada i formiranje ZSO ili to da će se na pregovaračkpom stolu naći i pitanje granica, zaista može da doprinese stabilizaciji situacije u regionu i koje od pomenutih tema će biti pokriveno agendom u nedelju, 24. juna u Briselu.

Printskrin: SensServis Agencija

Portparolka EU Maja Kocijančić za naš portal rekla je da oni ne komentarišu tuđe izjave, kao i da dnevni red, format dijaloga i tempo kojim će se on odvijati zavisi od obe strane uključene u razgovoru.

- Predsednici Hašim Tači i Aleksandar Vučić, uz pomoć visoke predstavnice EU Federike Mogerini, u ​​julu 2017. godine počeli su da rade na sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine u obliku pravno obavezujućeg sporazuma. Tokom pomenute faze razgovora biće pregledani postojeći sporazumi, razgovaraće se o dosadašnjim dostignućima, ali i razmotriti sledeći koraci koji su pred nama - rekla je Kocijančić za Telegraf.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prle

    21. jun 2018 | 18:56

    EU je odgovorila: SVE I NISTA !!! Smuti pa prospi !!! Najobicnije zamazivanje ociju !!!

  • Boki

    21. jun 2018 | 20:02

    Milsim da i mi ne treba da komentarišemo izjave Albanaca. Ko da je bitno šta omi kažu...

  • Igor

    21. jun 2018 | 19:39

    Bolje da je prećutala. To ionako najbolje radi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA