≫ 

Tvrdnje o povlačenju priznanja Kosova su netačne: Poruka Srbiji iz SAD

Beograd pozvan da zaustavi ovo "bezobzirno ponašanje" i ostane posvećen dijalogu, a ne da ga "zloupotrebljava"

  • 10

Član Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma Sjedinjenih Američkih Država Elito Engel ocenio je da su "zavaravajuće" tvrdnje o povlačenju priznanja Kosova potpuno netačne i da bi Srbija trebala da se odrekne takve politike, jer je nezavisnost Kosova nepovratna.

Prepoznali ste napor Srbije da očuva mir u regionu: Brnabić zahvalila Liberiji na povlačenju odluke o priznanju Kosova (FOTO)

- Lažne tvrdnje Srbije da države okreću leđa Kosovu su zavaravajuće i izazivaju veliku ljutnju u svetu. Srbija bi to trebalo da zaustavi i vrati se normalizaciji sa svojim susedom. Nezavisnost Kosova i njen suverenitet su trajni - naveo je Engel na Tviter nalogu, a prenosi RTK 2.

Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli pozdravio je podršku koju je ovaj odbor dao Kosovu.

- Pozdravljamo podršku Odbora i Stejt departmenta u naporima da se borimo protiv lažne propagande Srbije i njenih neuspelih napora da se blokira integracija u međunarodne komisije - napisao je Pacoli na Tviteru.

Pozvao je Beograd da zaustavi ovo "bezobzirno ponašanje" i ostane posvećen dijalogu, a ne da ga "zloupotrebljava".

Nedavno je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić predstavio dokument u kojem se tvrdi da je Liberija povukla priznanje nezavisnosti Kosova.

Istog dana, liberijska vlada je putem zvanične medijske izjave "odbacila izveštaje u nekim međunarodnim i društvenim medijima o ukidanju diplomatskih odnosa sa Kosovom".

Ministar inostranih poslova Liberije Gbezongar Milton Findlej i prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić Foto: Tanjug/Filip Kraincanic

- Liberija je bila jedna od prvih zemalja koje su priznale suverenitet Kosova 30. maja 2008. godine, nakon proglašenja nezavisnosti i ostaje posvećena Zajedničkoj deklaraciji o uspostavljanju diplomatskih odnosa. Obe zemlje nastavljaju da uživaju uzajamno poverenje i prijateljstvo - navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnoj internet stranici Ministarstva spoljnih poslova Liberije.

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova izjavilo je da "ova izjava predstavlja ubedljiv dokaz za lažne vesti i 'ljute srpske propagande protiv Kosova, što je dokazano sa državama Gvinejom Bisao i Ganom i drugim zemljama".

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сале

    24. jun 2018 | 17:25

    Још један чиновник који је на платном списку албанских лобиста. И шта нас уопште заболе за такве ликове? То што "Бета" славодобитно трчи да објави вест на данашњи дан је доказ да и овде има појединаца који су на списку...

  • Дејан

    24. jun 2018 | 20:06

    И то каже Американац зликовци су побили после 2 светског рата више од 50милиона људи а током 2 светског рата су имали коалицију са хитлером!!! О каквој он то косовској демократији прича?? Од 1999 и окупације нато више од 200,000 Срба је протерано са Косова!И то трајно!!А Срби јужно од Ибра живе у енклавама

  • Тодорић

    24. jun 2018 | 18:15

    Елито енџел,ево Србија признаје независност Тексаса,по истом аршину..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA