Kosovska strana nagađa rok za postizanje sporazuma Beograda i Prištine: Imamo do osam meseci

- Svi znamo da je vremenski rok ili prozor za postizanje sporazuma vezan za mandat institucija EU - kaže savetnik kosovskog predsednika Hašima Tačija, Bekim Čolaku

  • 1

Savetnik kosovskog predsednika Hašima Tačija, Bekim Čolaku, tvrdi da je optimalan rok za postizanje sporazuma Beograda i Prištine šest do osam meseci, prenosi danas prištinski list "Koha ditore".

Borimo se da Srbija dobije nešto, jer danas nemamo ništa: Vučić posle razgovora u Briselu (FOTO)

- Svi znamo da je vremenski rok ili prozor za postizanje sporazuma vezan za mandat institucija EU, jer će iduće godine biti održani novi izbori. Sa praktičnog aspekta, možemo reći da je optimalno vreme koje je na raspolaganju za postizanje sporazuma - šest do osam meseci - rekao je Čolaku kosovskom listu.

Čolaku je izrazio bojazan da će se, "ako se taj zamajac izgubi, stvari iskomplikovati i postati zaista teške", preneto je u današnjem UNMIK-ovom pregledu štampe.

"Koha" navodi da Beograd i Priština imaju oko šest do osam meseci da postignu obuhvatan i pravno obavezujući sporazum u "finalu dijaloga".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    26. jun 2018 | 15:56

    Sporazuma nema,to je svima definitivno jasno,a hoce li biti rata,videcemo???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA