Vulinu zabranjen ulazak na Kosovo! Srpski ministar odbrane ne može na obeležavanje Vidovdana na Gazimestanu

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli potvrdio je ovu informaciju

  • 29

Srpskom ministru odbrane Aleksandru Vulinu zabranjeno je da učestvuje sutra na obeležavanju Vidovdana na Gazimestanu, objavio je prištinski portal Indeksonlajn.

Ako Priština želi Sandžak, onda Grčka može da traži Carigrad, a Arapi Španiju: Kosovski problem bi mogao da otvori Pandorinu kutiju

Kako navodi portal, kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli potvrdio je tu informaciju.

Na pitanje u vezi sa srpskim zvaničnicima koji su tražili dozvolu za ulazak na KiM radi učešća na sutrašnjim manifestacijama, Pacoli je rekao da je samo Vulinu zabranjen ulazak.

On, međutim, nije rekao šta je razlog za odbijanje Vulinovog zahteva, prenose mediji.

Bedžet Pacoli nije naveo zbog čega je srpskom ministru zabranjen ulazak na Kosovo-Foto: Profimedia, AFP

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je večeras osudila ovu skandaloznu odluku Prištine i posrednika u briselskom dijalogu, a kako kažu, jasno je da je takva odluka doneta u koordinaciji Prištine i Evropske službe za spoljne poslove s namerom da se ponizi Srbija.

- Ova odluka je tim gora što dolazi posle pristanka prištinske strane na sastanku u nedelju u Briselu da se pridržava do sada postignutih sporazuma, i ponaša sa uvažavanjem i poštovanjem prema strani sa kojom, navodno, želi dogovor - ističe se u saopštenju.

Poseta ministra Vulina najavljena je u skladu sa ustaljenim procedurama i njeno onemogućavanje jeste najgrublje kršenje Sporazuma o posetama zvaničnika, čiji je garant upravo Evropska unija, navode u Kancelariji.

Obeležavanje Vidovdana na Gazimestanu-Foto: Wikimedia/Радосав Стојановић

- Predstavnici pojedinih država su proteklih dana, takođe, probali da u našoj zemlji uvedu verbalni delikt, pokušavajući da našim državnim zvaničnicima sugerišu kakvu bi vrstu poruka trebalo da upute na Vidovdan, što je događaj bez presedana u diplomatskoj praksi - ocenjuje se u saopštenju.

Vulin će u vezi sa ovim pitanjem održati hitne konsultacije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, o čijoj sadržini će javnost biti blagovremeno obaveštena, zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bree bree

    27. jun 2018 | 22:10

    I šta tu nije normalno? Treba da ide tamo i da "pali" jadni srpski narod kako je Kosovo Srbija,kako će ON da ih štiti i brani,kako ovo...kako ono..,a svi mi dobro znamo koliko je Kosovo Srbija! Svidelo se to nama ili ne činjenice govore!

  • Sibin

    27. jun 2018 | 21:40

    I posle neko moze da kaze da je Kosovo nase?????!!!!!

  • CcC

    28. jun 2018 | 11:50

    I opet neko kaze ‘kosovo je srbija’.. Pa kako onda ministar iz srbije trazi dozvolu za ulazak u istu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA